Netin komponenttikauppias laajentaa

Amerikkalainen komponentteja myyvä Mouser Electronics kertoi Embedded World –messuilla uuden huippunykyaikaisen laajennuksen valmistumisesta. Yritys toimittaa elektroniikan komponentteja varastosta yli 170 maahan.

Globaalisti toimiva Mouser saa laajennuksella käyttöönsä yli 23 000 neliötä lisää, joka nostaa koko varaston koon lähes 46 000 neliöön. Uusi varasto sijaitsee yhtiön pääkonttorin vierellä eteläisessä Dallasin Mansfieldissä Texasissa.

Mouser toimi aivan samoin kuin kovin kilpailijansa Digikey, joka luottaa myös yhteen jättimäisen komponenttivaraston voimaan. Kumpikin yhtiö panostaa nettiin ja jakelee komponentteja ympäri maailmaa.

Mouserin Euroopan alueen markkinointijohtaja Graham Maggs kertoi messuilla, että ”yritys tarvitsee tilaa uutta liiketoimintaa ja kasvun jatkamiseksi’’.

Yrityksellä on yli 520 000 asiakasta eri puolilla maailmaa. Uuden varaston avulla yritys pystyy varastoimaan yli miljoona komponenttia. Yrityksen nettilistoilla on kaikkiaan neljä miljoonaa erilaista komponenttia yli 500 valmistajalta.

Alkuvuoden aikana käyttöön otettavassa laajennuksessa on yli neljä kilometriä kuljetinjärjestelmiä. Niiden avulla voidaan tehdä lähes 11 000 tilaustoimitusta päivittäin. Viime vuonna yhtiön toimitti 1,8 miljardia komponenttia.

Varastoon tulevien komponenttien lajittelu on kokonaan automatisoitu ja tilausten keruussa hyödynnetään Applen iPadeja ja omaa sovellusohjelmaa. Paketointi on myös kokonaan automatisoitu, joka tuo lisää vauhtia juuri pienten komponenttilaatikoiden pakkaamiseen ja lähettämiseen.

Uuden laajennuksen myötä Mouser siirtyy varastoissa ympärivuorokautiseen 24 tunnin saapuvan ja lähtevän tavaran toimintaan.

Mouser Electronics on laajempaa TTI-yhtymää, jonka omistaa tunnettu amerikkalainen osakesijoittaja Warren Buffett.