OPAS: Näin hankit aurinkoenergiaa kotiin

Aurinkoenergia kiinnostaa entistä useampaa. Tuohan se omavaraisuutta sähkön tuotantoon. Helsingin seudun ympäristöpalvelut on nyt koonnut yhteen tiedot 11 yrityksen aurinkoenergiajärjestelmästä.

Aurinkopaneelien hinnat ovat laskeneet samalla kun yleisö on kiinnostunut entistä enemmän oman  sähköomavaraisuuden kasvattamisesta.  Viime vuonna tehdyn Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) selvityksessä omakotiasukkaista joka neljäs kertoi harkinneensa aurinkoenergialaitteiston hankkimista kotiin.

Kuluttajien lisäksi kerrostalot ja yritykset ovat entistä kiinnostuneempia aurinkoenergian hyödyntämisestä. Nyt HSY on koonnut aurinkosahkoakotiin.fi –sivuille (LINKKI) tietoa 11 eri yrityksen aurinkopaneelijärjestelmien laitteista ja hinnoista.

Mukana on yksityiskohtaista omakoti- ja kerrostalokohteeseen sopivista aurinkoenergian kokonaispaketeista. Sivulla kerrotaan myös laajemmin aurinkoenergian käyttöönotosta ja tekniikoista.

Kuva: Vattenfall