Pikkukorttiin Windows 10 tai Linux

Korttivalmistaja Aaeon on tuomassa Emutexin ja Intelin kanssa uuden tuotealustan, joka perustuu pieneen luottokortinkokoiseen suoritinkorttiin ja käyttöjärjestelmissä Linuxiin tai Windows kymppiin. Ensimmäiset kortit ovat jo myynnissä ja toimitukset alkavat huhtikuussa.

Taiwanilainen Aaeon julkisti Nürnbergin sulautetun tekniikan tapahtumassa pari viikkoa sitten ensimmäisen UP-yhteensopivan IoT-kortin. Se tukeutuu Hollannissa toimivaan UP-yhteisöön, jonka nettisivulta voi tilata kortin ilman veroja 89 euron hintaan.

Aaeonin valmistaman UP-kortin (kuvassa, alla) perustana on Intel Atom x5 Z8350-prosessori. Se tukee Androidin ja Linuxin lisäksi Windows 10-käyttöjärjestelmää. upkorttiominaisuudet

Kortilla on useita IO-liitäntöjä ja 40 nastainen laajennuskorttiväylä. Muistia on maksimissaan neljän gigatavua (DRAM3) ja HDMI-näytönohjain tukee 4K-videota.

Asus-konserniin kuuluva Aaeon liittyi helmikuun alussa UP-yhteisön lisäksi Microsoftin Azure Certified Internet of Things (IoT) –tukijaksi. Azuren kautta yritys tarjoaa asiakkailleen Microsoftin IoT-viritettyä pilvipalveluita.

’’Azure Certified for IoT vahvistaa kykyämme tukea IoT-toteutuksia esitestatuilla laitteiston ja käyttöjärjestelmän yhdistelmillä”, sanoo, taiwanilaisen Aaeonin tuotepäällikkö Troy Lin.

LISÄÄ: Aaeon (LINKKI), UP-yhteisö (LINKKI), UP-kortti (LINKKI), Intel Atom (LINKKI), Emutex (LINKKI) ja Microsoftin Azure (LINKKI)