Mobiililaite militarialuokituksin

Kestäviä mikroja valmistava Panasonic laajentaa kännykkäluokkaan. MIL-luokitellussa uutuudessa on 4,7 tuuman kosketusnäyttö  ja käyttöjärjestelmäksi voi valita Androidin tai Windowsin. Erikoisuutena on takaosaan integroitu viivakoodinlukija.

Panasonic esitteli uudet kännykkätyyliset tabletit pari viikkoa sitten Mobile World Congressissa Barcelonassa. Laitteet painavat 280 grammaa ja niissä on 4,7 tuuman kosketusnäyttö, kahdella SIM-korttipaikalla varustettu puhelin, LTE-datayhteydet ja sisäänrakennettu viivakoodinlukija.

Toughpad FZ-F1 ja FZ-N1 kestävät valmistajan mukaan pudotuksen 1,8 metrin korkeudelta ja ne on suojattu pölyltä ja kosteudelta IP67-luokituksen mukaisesti, eli ne kestävät hetkellisen upottamisen veteen. Uutuudet täyttävät MIL-STD-810G-militaristandardin.

”Pienestä koostaan ja keveydestään huolimatta uutuuslaitteet on muiden Toughpad-laitteiden tapaan rakennettu kestämään rankoissakin olosuhteissa”, sanoo Panasonicin kestomalleja maahantuovan Kaukomarkkinoiden toimialajohtaja Kyösti Ollila.

Kosketusnäytön luvataan toimivan myös auringonpaisteessa ja laitetta voi käyttää sateessa tai hansikkaat kädessä. Laitteita on kahta versiota. joista FZ-F1 on yksi ensimmäisistä Windows 10 IoT Mobile Enterprise -käyttöjärjestelmää hyödyntävistä laitteista. FZ-N1:n Android 5.1.1 -versio sisältää Android for Work -toiminnot.

Suorittimena on Qualcomin neliytiminen Snapdragon kahden gigatavun RAM-muistillla. Laitteissa on myös 16 gigatavua flash-muistia. Uutuudet ovat varustettu sekä LTE- että 3G data- ja puheyhteyksillä.

Kolme mikrofonia vaimentavat taustamelua ja kaksi kaiutinta tuottavat jopa 100 dBA:n äänenvoimakkuuden. Puhelut onnistuvat meluisissakin ympäristöissä.

Laitteet toimivat perusakulla jopa kahdeksan tuntia, ja lisävarusteena saatava tehoakku antaa jopa 16 tunnin käyttöajan. Akun voi vaihtaa työtä keskeyttämättä. Uusiin tabletteihin on saatavilla autotelineen lisäksi muitakin lisävarusteita.

Langattomia yhteyksiä varten tableteissa on Wifi, Bluetooth ja NFC. Laitteen takakameran tarkkuus on kahdeksan megapikseliä ja edessä viisi. Piirtämistä tai allekirjoituksia varten uutuuksiin saa lisävarusteena joko passiivisen tai aktiivisen kynän.

Uusien laitteiden erikoisuus on myös laitteen taakse toteutettu 2D-viivakoodinlukija. Android-versio on luvattu kesäkuussa ja Windows-versio toisella vuosipuoliskolla.

LISÄÄ: Panasonic (LINKKI) ja Kaukomarkkinat (LINKKI)