Suomeen naisten innovaatiopalkinto

Turkulaisen bioteknologiayrityksen perustaja Sirpa Jalkanen on yksi EU:n vuoden 2016 innovatiivisten naisten palkinnon kolmesta pääpalkinnon saajasta. Riippumattoman juryn myöntämän palkinnon saajaksi oli ehdolla 64 hakijaa.

EU:n vuoden 2016 innovatiivisten naisten palkinnon, EU Prize for Women Innovators finaaliin valittiin  joulukuussa 2015 yhdeksän (LINKKI) menestyksekästä naisyrittäjää, jotka ovat onnistuneet viemään käänteentekevän ideansa markkinoille.

Kolmesta pääpalkinnosta yhden sai akateemikko, akatemiaprofessori Sirpa Jalkanen (kuvassa oikealta toinen). Hänen lisäksi pääpalkinnon saivat it-ja verkkotekniikkaa kehittäneet Susana Sargento Portugalista ja Sarah Bourke Irlannista.

Palkinnot jakoi torstaina Brusselissä EU:n tutkimuksesta vastaava komissaari Carlos Moedas 

Innovaatiopalkinnon saanut Jalkanen on immunologian professori, joka on löytänyt ainutlaatuisia molekyylimekanismeja. Hän on ollut mukana perustamassa turkulaista BioTie Therapies -yritystä.

LISÄÄ: EU:n innovaatiopalkinto naisille (LINKKI).

Kuva: Tutkimuksesta vastaava komissaari Carlos Moedas ja palkitut Susana Sargento, Sirpa Jalkanen (oikealta toinen) and Sarah Bourke.

Päivitetty 12.3.2016.