Kehityskorteilla ja Linuxilla älyä pukeutumiseen

NXP haluaa nopeuttaa puettavien älylaitteiden tuotekehitystä uusilla Hexiwear ja WaRP7-kehitysjärjestelmillä. Yritys esitteli uudet alustat Nürnbergin Embedded World-tapahtumassa.

NXP Semiconductors referenssialusta Hexiwear aiempaa nopeamman tuotekehityksen. Älykellojen ja hyvinvointielektroniikan lisäksi alusta sopii hyvin uusien IoT-tuotteiden kehittämiseen. Kinetis K6x-mikro-ohjaimeen perustuva Hexiwear-alusta tarjoaa laitteiston ja ohjelmiston, jonka avulla suunnittelijat voivat siirtää järjestelmässä tietoja laiteantureista pilveen.

Kinetis-ohjain perustuu ARM Cortex-M4-ytimeen. Siinä on KW40Z-radiopiiri, joka tukee Bluetooth BLE:tä. Siinä on myös suorittimen ja tehonhallintapiirin lisäksi kolme MEMS-anturia: 6-akselinen kiihtyvyysanturi ja magnetometri, kolmiakselinen gyroskooppianturi ja digitaalinen paineanturi.

Kehitystueksi on tarjolla FreeRTOS, Kinetis SDK-ohjelmisto ja Kinetis Design Studio IDE-kehitysjärjestelmä. Alusta tukeutuu vapaan koodin ohjelmistoihin jotka on kehitetty yhteistyössä MikroElektronikan kanssa.hexawear

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

’’Uusi referenssialusta on suunnattu OEM-valmistajille samoin kuin suuremmille valmistajayhteisöille’’, sanoo NXP:n mikrojen liiketoimintalinjan vetäjä Geoff Lees.

MikroElekronika on avannut Kickstarter-nettikaupan Hexiwear-tuotteilleen. Hinnat alkavat kellomaisesta laitteen 39 eurosta aina 3700 euron hintaisiin täydellisiin kehitysjärjestelmiin ohjelmistoineen.

Toinen NXP-piireihin perustuva alusta on WaRP7, joka on kehitetty komponenttijakelija Farnellin Element 14:n kanssa. Alusta pohjaa NXP:n i.MX 7 Solo sovellusprosessoriin, jossa on Armin Cortex-A7 ja Cortex M4-suoritinytimet.

Kortilla on myös suorittimen ja tehonhallintapiirin lisäksi kolme MEMS-anturia: 6-akselinen kiihtyvyysanturi ja magnetometri, kolmiakselinen gyroskooppianturi ja digitaalinen paineanturi.

Radioyhteydet hoituvat Kinetis KW40Z- ja NFC-piirien avulla. Laitteistokehitykseen tarjolla on kytkentäkaavat, Gerber- ja muut CAD-tiedostot. Tuki on tarjolla Linux- ja Android-käyttöjärjestelmiin.

LISÄÄ: NXP-Hexiwear-tuotesivulta (LINKKI), MikroElektronikan kickstar (LINKKI) ja ja Farnell Elements 14 WaRP7 (LINKKI)