Konepajamessuilla mobiilirobotteja ja 3D-tulostusta

Tehoelektroniikkaa hyödyntävä Kemppi esittelee tänään Tampereella alkavilla Konepajamessuilla hitsauksen mekanisointijärjestelmiä. Tapahtumassa on esillä  myös metallien 3D-tulostusta, mobiilirobotteja ja uusia materiaaleja.

Metalliteollisuuden osaajat kokoontuvat tänään Tampereella. Uusi Konepaja-messutapahtuma esittelee lähipäivät uusimpia konepajojen koneita ja laitteita. Tapahtuman yhteydessä pidetään 15.–16.3. Ohutlevypäivät ja julkistetaan Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailun voittajat.

Samaan aikaan järjestetään Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry:n toimeksiannosta kansainvälinen hitsausalan Nordic Welding Expo, jonka yhteydessä toteutetaan Nuorten SM-hitsauskilpailut sekä robottihitsauskilpailut.

Tapahtuman avajaisissa Euroopan teknologiateollisuuden puheenjohtaja ja Fastems Groupin toimitusjohtaja Tomas Hedenborg sekä Katsa Oy:n toimitusjohtaja Timo Salli nostivat esille digitalisaation merkityksen konepajoille.

Kuva: Merja Ojala / Tampereen messut
Kuva: Merja Ojala / Tampereen messut

Lahtelainen Kemppi esittelee tapahtumassa  uuden mekanisoidun hitsauksen tuotesarjan, joka koostuu kuudesta MIG- ja TIG-hitsausyksiköstä. Tarjolla on laitteisto akkukäyttöisestä järjestelmästä aina pitkälle automatisoituihin ratkaisuihin.

Konepaja-messuilla yli 700 kansainvälistä tuotemerkkiä edustavaa päämiestä esittäytyy 260 näytteilleasettajayrityksen osastolla. Tapahtumassa pureudutaan sadan työkoneen ja laitteen lisäksi seminaariannissarobotisointiin, teollisuuden digitalisoitumiseen ja metallien 3D-tulostukseen.

Messuilla Vossi Group esittelee messuilla saksalaisen SLM Solutions 280 HL 3D-metallitulostinta. Käyttöala on 280 x 280 x 365 milliä. Tulostin on varustettu kahdella 400 watin kuitulaserilla.

VTT on hyödyntänyt alkuvuodesta lähtien SLM Solutions metallien 3D-tulostinta. Kuvassa koneen lisäksi VTT:n tutkimusryhmän vetäjä Pasi Puukko (oik.) ja Vossi Groupin liiketoiminnan kehitysjohtaja Marko Vossi.
VTT on hyödyntänyt SLM Solutionsin metallien 3D-tulostinta alkuvuodesta. Kuvassa   VTT:n tutkimusryhmän vetäjä Pasi Puukko (oik.) ja Vossi Groupin liiketoiminnan kehitysjohtaja Marko Vossi.

3D-tulostaminen mahdollistaa äärimmäisen suorituskykyisten, kevyiden, lujien, kompaktien ja monipuolisten tuotteiden sarjavalmistuksen ilman muotorajoitteita.

3D-tekniikka soveltuu konepajateollisuuden muottiin ja voi olla jatkossakin yksi suomalaisen teollisuuden kovista kilpailuvalteista ja -eduista.
Konepaja-messuilla 3D-tulostamiselle on varattu oma teema-alueensa, jossa järjestetään päivittäin tietoiskuja muovikomponenttien sekä metallien 3D-tulostuksesta.
Toinen esimerkki konepajamessujen tarjonnasta on tanskalainen MiR100-mobiilirobotti, joka on on tarkoitettu teollisuuden tai esimerkiksi sairaaloiden sisäiseen tavarankuljetukseen.
mir1000
MiR100-logistiikkarobotti.

Robotti tunnistaa kulkuväylänsä ja ympäristönsä antureiden ja kameroiden avulla ja esteen kohdatessaan pysähtyy ja kiertää esteen.

Robotille voidaan tuoda myös pohjapiirroksia rakennuksista, jolloin toiminta pitäisi olla vieläkin tehokkaampaa. Sen avulla voidaan maahantuoja Posicraftin mukaan optimoida tehtaan tai vaikka sairaalan työnkulkua.

Tampereen konepajatapahtuma kestää torstaihin asti.

Lisää tietoa tapahtuman ohjelmatarjonnasta  (LINKKI)

Päivitetty 17.3.2016