Suomalainen IoT-kehittäjä myytiin

Suunnittelupalveluja tarjoava Etteplan ostaa sulautettuihin ja IoT-tekniikkaan keskittyneen Espotel Oy:n koko osakekannan. Kaupalla Etteplan hakee uusia kasvumahdollisuuksia teollisen internetin sovellusten markkinoilla.

Espotelin palveluksessa on noin 300 työntekijää, jotka jatkavat tiedotteen mukaan Etteplan-konsernin palveluksessa. Etteplan ostaa Espotelin osakekannan Sponsor Capitalin hallitsemalta rahastolta ja yhtiön avainhenkilöltä.

Maksettavaksi tuleva yritysjärjestelyn arvo on noin 29 miljoona euroa, minkä lisäksi on sovittu ehdollisesta lisäkauppahinnasta, joka maksetaan tiettyjen tulostavoitteiden toteutuessa.

Yrityskauppojen rahoittamiseksi Etteplanin hallitus suunnittelee noin 14 miljoonan euron merkintäoikeusantia.

Etteplan aikoo luovuttaa 221 365 yhtiön hallussa olevaa omaa osaketta Espotelin ja tietoliikenneyritys Soikea Solutionsinsin avainhenkilöomistajille. Osakkeet luovutetaan osana yritysjärjestelyn kauppasumman maksua.

Espotel on panostanut viime aikoina runsaasti teolliseen internetiin.

’’Yritysjärjestely yhdistää älykkäät laitteet, dokumentoinnin ja teollisen internetin sovellukset palvelukonseptiksi ja luo meille uusia kasvumahdollisuuksia voimakkaasti kasvavilla digitalisointimarkkinoilla, sanoo Etteplanin toimitusjohtaja Juha Näkki. ’Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme uutta lisäarvoa erityisesti näiden huoltoliiketoiminnan kehittämisessä”, Näkki arvioi.

Espotelin toimitusjohtaja Kari Liuskan mukaan ”Teollinen omistaja tarjoaa Espotelille erinomaiset edellytykset liiketoimintamme kansainvälistämiseen ja henkilöstöllemme mielenkiintoisia mahdollisuuksia toimintamme kehittämiseen.”

Espotel-konsernin liikevaihto viime vuonnai noin 26 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa on noin 300 henkilöä Suomessa, Puolassa ja Ruotsissa.  Suunnitteluyritys Etteplanin liikevaihto oli viime vuonna 141,1 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 2 100 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Saksassa, Alankomaissa ja Kiinassa. Etteplan on listattu Helsingin Nasdaqissa.

Yritysjärjestelyn arvioidaan toteutuvan 4.4.2016 mennessä.

Päivitetty Espotelin liikevaihto 17.3.2016