Ohjelmisto optimoi trukin liikkeitä – me teimme sen

Mitsubishi-konserniin kuuluva Rocla on kehittänyt patentoidun tekniikan, jolla trukit liikkuvat tarkemmin ja sähköä säästellen. Uusi LogIQ-reitinoptimoija kehitettiin  Järvenpäässä.

Roclan tuotekehittäjien automaatioinnovaation luvataan lisäävän trukkien tehokkuutta jopa parikymmentä prosenttia. Roclan LogIQ -optioi automaattitrukkien reittejä tuottaen sujuvaa ja tasaista tavaraliikennettä.

Koska Rocla ohjelmistoratkaisu etsii nopeimmat reitit vihivaunuilledynaamisesti, manuaalisille liikennesäännöille ei ole enää tarvetta. Myös trukkien liikenneruuhkille voi sanoa Roclan mukaan hyvästit tehdasvarastoissa.

Kehitetyn ratkaisun kyky tehdä välittömiä päätöksiä paremmista reiteistä mahdollistaa vihivaunujen jatkuvan toiminnan ilman keskeytyksiä. Myös olemassa olevissa järjestelmissä toimintaympäristön layoutin muutokset ja muutosten toteutukset sujuvat nopeasti.

Lisäsäästöjä tuo Roclan älykäs energianhallintasovellus. Optimoimalla myös akun varaustilaa LogIQ varmistaa, että trukkien akut ovat aina riittävän täynnä.

Rocla valmistaa sähkötoimisia varasto- ja vastapainotrukkeja sekä automaattitrukkijärjestelmiä sekä tarjoaa niiden ylläpitopalveluita. Roclan tuotekehitys ja tuotanto sijaitsevat Järvenpäässä. Yhtiö on osa kansainvälistä Mitsubishi Nichiyu Forkliftiä.

Roclan trukkeja myydään emoyhtiö Mitsubishin ja Cat:n tuotemerkeillä.