Tietoliikennejätiltä pikkumoduuli tehonjakeluun

Tietoliikenneyritys Ericssonin teho-elektroniikan yksikkö on julkistanut matalaprofiilisen 12 voltin digitaalisen DC/DC-muunninmoduulin, joka tarjoaa jopa 25 ampeerin virrankäsittelyn ja 300 wattia tehoa. Ericsson tarjoaa moduuleita myös muille laitevalmistajille.

Ericssonin uusin muunninmoduuli PKB4313D on suunniteltu välitasolinjan muunnoksiin tietotekniikan ja tietoliikenteen sovelluksiin. Se hyödyntää yrityksen omaa Hybrid Regulated Ratio (HRR) -tekniikkaa, joka muuntaa laajalla tulojännitealueella pienin tehohäviöin.

’’Moduuli yhdistää yhtiön innovatiivista HRR-topologiaa, jota on entisestään parannettu tälle uudelle sarjalle’’, sanoo Ericsson Power Modules liiketoiminnan toimitusjohtaja Martin Hägerdal.

Uutuus on tarkoitettu tietoliikennelaitteiden lisäksi muihin verkko- ja teollisuuden automaatioratkaisuihin. PKB4313D-moduuli on DOSA-standardin eli kahdeksasosan kokoisen viiden pinnin moduuli. Tulojännite voi olla välillä 36 – 75 volttia. Tyypillinen hyötysuhde on yli 96 prosenttia kun tulo on 48 volttia ja anto 12 volttia puoleen kuormaan.

EricssonmoduleUutuusmoduuli tarvitsee vähemmän myös jäähdytystä, joka on ensiarvoista uuden luokan tukiasemissa ja muissa tietoliikenneratkaisuissa. Esimerkiksi telluurikuparisten liitosnastojen käyttö tuottaa hyvän termisen siirron. Lisäksi FETien sijoitus moduulin yläpinnalle helpottaa termisiä liitoksia jäähdytyspintoihin.

Moduuli teholinja hyödyntää kokosillan synkronista tasasuuntausta myös ensiöpuolella. Yhdistettynä uusimman sukupolven transistorien (FET) käyttöön saadaan parempi hyötysuhde. HRR-ohjausjärjestelmällä tehohävikki on laskenut valmistajan mukaan15 prosenttia alle 42 voltin tulojännitteellä.

Uusi PKB4313D on ensimmäinen tuote PKB-D –sarjan kahdeksasosan kokoisessa alustassa, jota seuraa versioita 3,3 ja 5 voltin antojännitteellä sekä muita 12 voltin lähtömoduuleja jotka tarjoavat erilaisia tulojännitealueita ja tehotasoja.

LISÄÄ: Ericsson Power Modules (LINKKI), tuotesivu (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)