Industry Hack: IT-kehittäjät metsäkoneen kimpussa

Metsäkonevalmistaja Ponssella järjestettiin viime viikonloppuna Vieremällä Hackathon-innovointitapahtuma ”Hack the Harvester”. Viikonlopun aikana haettiin ideoita ja ratkaisuja kuinka metsäkoneen kuljettajan työtä, koneen informaation ja etähallintaa voitaisiin kehittää uusien it-tekniikoiden avulla.

Tapahtumaan hakeneista kymmenistä joukkueista viikonlopun kehittäjätapahtumaan hyväksyttiin 11 mukaan. Niistä helsinkiläisen ohjelmistotalo Solitan ’Random Forresters’ -tiimi voitti ratkaisullaan, joka käsitteli metsäkoneyrittäjän konelaivueen hallintaa ja liiketoiminnan kannattavuuden tehostamista.

Solitan voittajajoukkueessa olivat mukana Paavo Keisanen (vas.), Teppo Ahonen ja Jonne Heikkinen . Kuva: Ponsse

”Erittäin innostava viikonloppu ja loistava osoitus siitä kuinka nopeasti teknologia menee eteenpäin, kertoi Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela.

Hänen mukaansa suurin osa joukkueista oli heti asian ytimessä – mitä potentiaalia teknologia voi tarjota suoraan puunkorjuuyrityksen kannattavuuden tehostamiseen.

Myös kuljettajan hyvinvoinnin parantaminen tarkoittaa Nummelan mukaan suoraan työn tehostumista.

”Koneesta saadaan irti tänä päivänä valtavasti dataa, mutta oleellista on mikä data on merkityksellistä ja mihin sitä kannattaa hyödyntää”, kertoo Nummela.

LISÄÄ: Ponssen industry Hack (LINKKI)