Kattava hyväksyntä tietoturvakännykälle

Ohjelmistoryritys Digian kehittämä tietoturvaratkaisu on saanut Viestintäviraston salaustuotehyväksynnän. Tuote on paketoitu yhteen Bittiumin helmikuussa Mobile World -messuilla julkistaman Tough Mobile-turvakännykän kanssa.

Digian Salpa on kansallisista ja eurooppalaisista lähtökohdista suunniteltu mobiiliviestinnän tuote, joka salaa sekä puheen että viestiliikenteen puhelimissa, tableteissa ja työasemissa.

Salpa on viranomaisille ja yrityksille suunnattu korkean turvallisuuden viestintäratkaisu. Tuote on suunnattu käyttäjille, joille on tärkeää varmistaa viestinnän turvallisuus ja yksityisyys sekä mahdollistaa kommunikointi salassa pidettävistä asioista.

Nyt Digian Salpa on saanut nyt myös Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen virallisen salaustuotehyväksynnän. Hyväksyntä annettiin kansalliselle tiedon suojaustasolle IV (ST IV) Bittium Tough Mobile -älypuhelimessa.

Oululaisen Bittiumin turvakännykkä rakentuu Tough Mobile -älypuhelimesta ja sitä tukevasta Secure Suite -etähallintaohjelmistosta ja SafeMove Mobile VPN -salausjärjestelmästä. Se on ensimmäinen virallisen hyväksynnän saanut kokonaisuus Suomessa.

Viestintävirasto myönsi Bittium Tough Mobilelle ja sen hallinta- ja salausjärjestelmälle kansallisen tiedon suojaustason IV (ST IV) salaustuotehyväksynnän joulukuussa 2015. Nyt salaustuotehyväksyntä kattaa myös Salpa -mobiiliviestintätuotteen.

Viestintäviraston arviointi perustuu viranomaisten kansalliseen Katakri 2015 -auditointityökaluun sekä Viestintäviraston laatimaan ohjeeseen kryptografista vahvuusvaatimuksista.

”Hyväksynnän saanut salausratkaisu antaa yrityksille ja valtionhallinnolle erinomaisen mahdollisuuden huolehtia viestinnän yksityisyyden suojasta ja tietojen luottamuksellisuudesta sähköisissä palveluissa ja verkkoympäristöissä”, toteaa Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen johtaja Jarkko Saarimäki.

TAUSTA: Kolme toimijaa yhteistyössä

Bittium, Digia ja Elisa julkistivat yhteistyön kansallisen turvatason täyttävän salatun mobiiliviestintäpalvelun suunnittelemiseksi ja toteuttamiseksi toukokuussa 2015.

Ratkaisussa Bittium vastaa turvaluokitetusta älypuhelimesta ja sen verkkoliikennesuojauksesta.
Digia vastuulla oli puheen ja viestien salausratkaisuista sekä niiden taustajärjestelmästä ja Elisa korkean turvatason kokonaispalvelun tuottamisesta.

Kaikilla kolmella yrityksellä on vahva kokemus turvallisten viranomaisjärjestelmien ja -palveluiden toteuttamisesta.