Lasermerkintäyritys ponnistaa vientiin

Kempeleläinen lasermerkintälaitteiden valmistaja Cajo Technologies aikoo kasvaa Yhdysvaltain markkinoilla. Yritys on perustanut Yhdysvaltoihin tytäryhtiön ja uskoo amerikkalaisyrityksissä olevan kasvupotentiaalia uudenlaisille merkintälaitteille.

Perinteistä laseria on käytetty jo vuosikymmenten ajan, mutta oululaisyrityksen menetelmällä laserilla pystyy merkitsemään metallin lisäksi monenlaisia materiaaleja ja sovelluskohteita. Cajon tekniikalla voidaan tehdä merkintöjä kaapeliiin tai vaikka laitteen kylkeen suoraan.

cajolasermintalaite
Kuva: Cajo Technologies

Cajo Technologies on nuori yritys, mutta kasvuvauhti on ollut nopeaa. Yritys on listattu toistuvasti Suomen startup-yritysten kärkeen. Esimerkiksi Talouselämä-lehti on valinnut yrityksen 20 lupaavimman uuden yrityksen joukkoon.

Cajon toimitusjohtaja Niko Karsikas näkee yrityksen tulevaisuuden valoisana. Yritys kasvu jatkuu nopeana myös kuluvana vuonna.

Cajo Techonologies työllistää tällä hetkellä 20 henkeä Kempeleessä ja yrityksen ulkomaisissa yksiköissään.

Ensimmäiset merkintälaitteet Yhdysvaltoihin  on  jo myyty ja toimitettu.