Maria Lillvik vuoden testaajaksi

Suunnitteluyritys Symbion testausasiantuntija Maria Lillvik on valittu vuoden testaajaksi. Hän on testauspäällikkö, joka on mukana itse testaustyössä. Lisäksi hän tuntee testauksenhallinnan työkalut sekä kouluttaa ja opastaa niiden käytössä, raati perusteli valintaa.

Maria Lillvik on toiminut useassa erilaisissa asiakasympäristöissä ja projektimalleissa niin yksityisellä kuin julkisella puolella. Hän on testannut kaikenlaisia järjestelmiä, kuten mobiili- ja verkkopelejä, pankki- ja vakuutusjärjestelmiä, koulujen oppimistyökaluja ja interaktiivisia näyteikkunoita.

Management Institute of Finland (MIF) palkitsee vuosittain Suomen ansioituneimman testausasiantuntijan yhteistyössä koulutusyhtiö Tieturin kanssa.

Ehdokkaaksi voi esittää vapaasti eri testausalan rooleissa työskenteleviä henkilöitä. MIF valitsee ehdokkaat julkiseen äänestykseen annettujen perusteluiden ja referenssien perusteella.

Vuoden testaaja on ainoa testausalan tunnustus Suomessa ja kilpailu on järjestetty jo yhdeksän kertaa. Kilpailun järjesti tänä vuonna ensimmäistä kertaa MIF, joka yhdisti Tieturin, Informatorin ja Aspectumin yhdeksi koulutus- ja valmennuskokonaisuudeksi.

Aiemmat Vuoden testaaja –kilpailut on järjestänyt Tieturi.

Maria Lillvikin työnantaja Symbion asiakkaita ovat muun muassa ABB, Intel, Microsoft, Sandvik, Suunto, TBWA, Volvo and YLE.