Uutuuspiireillä vauhtia datansiirtoon

Altera on julkistanut ohjelmoitavia FPGA- ja SoC-piirejä, joiden avulla tietoliikennelaitteiden nopeudet voidaan 56 nostaa gigabittiin sekunnissa. Altera on nykyisin osa Intelin ohjelmoitavien piirien yksikköä.

Altera on kehittänyt FPGA-tekniikalla kahden moodin ja 56 gigabittiä sekunnissa toimivat lähetinvastaanottimet. FPGA- ja Soc-piirit tarjoavat nelitasoisen pulssiamplitudimodulaation (PAM-4) sekä 30 Gbps NRZ-koodauksen.

Uusien piirien tekniikka kaksinkertaistaa kaistanleveyden yhdellä lähetinkanavalla samalla kun tuottaa piirivalmistajan mukaan skaalautuvuuden rakentaa uusia järjestelmiä. Katso esittelyvideo 56 Gbps PAM-4- ja 30-Gbps NRZ-tekniikoiden käytöstä taustalevyjärjestelmissä (LINKKI).

Stratix 10 FPGA- ja SoC-piirit tukevat suuria datamääriä, jotka siirretään kupariemolevyillä sekä optisissa yhteysliitännöissä, joita käytetään nopeiden tietoliikennelaitteiden lisäksi datakeskuksien laiteliitännöissä.

”Räjähdysmäinen kasvu kaistanleveyden vaatimuksissa datakeskuksissa ja verkkoinfrastruktuurissa edellyttää, että piirien on välitettävä dataa nopeammin”, toteaa Intelin Programmable Solutionsin Jordon Inkeles.

Stratix 10 -piireillä voidaan toteuttaa seuraavan sukupolven verkkoratkaisuja 50G-, 100G-, 200G-, 400G-nopeuksista aina terabittitasolle asti. Kaksimoodi-toiminnon avulla piirit tukevat monia nykyisiä korttiratkaisuja, kuparikaapeleita, piirejä ja rajapintoja.

Piirien lähetinvastaanotin on integroitu SIP-tekniikalla ja lähetinvastaanottimen osiot yhdistetään FPGA-ydinrakenteeseen Intelin Embedded Multi-die Interconnect Bridge (EMIB) -tekniikalla.

LISÄÄ: Altera (LINKKI), Stratix 10 -tuotesivu (LINKKI)