Video: Virtuaalilasit vievät suomalaiset lomamatkalle

Virtuaalinen VR-tekniikka yleistyy uusien kännykkäsilmikoiden ansiosta. Samsung on markkinoinut aktiivisesti VR-lasejaan, mutta nyt myös Aurinkomatkat ottaa VR-tekniikan käyttöön lomamatkojensa markkinoinnissa. 360 asteen videokuvaa voi katsella kännyköiden ja Googlen tai Samsungin VR-silmikoiden avulla.

Aurinkomatkojen Youtube-kanavalleen tekemiä 360 asteen videoita ja Samsungin  Gear VR – virtuaalilaseja pilotoitiin Matkamessuilla tammikuussa. Nyt yritys tuo uudenlaiset VR-matkavideot Youtube-kanavalleen, josta niitä voi katsella silmikko-älypuhelimien lisäksi näyttötableteilla ja kannettavilla mikroilla.

’’Virtuaalisesta lomakokemuksesta on viime vuosina puhuttu matkailualalla paljon. Tekniikan kehittyessä ja VR-lasien yleistyessä aika on nyt kypsä VR-lomakokemuksien laajempaan lanseeraamiseen, kertoo Aurinkomatkojen Jouni Ojaniemi.

Aurinkomatkojen 360 asteen matkakohdevideoita voi katsoa yksinkertaisimmillaan pahvisilla Googlen Cardboard VR -laseilla, joihin on asennettu sopiva älypuhelin. Pahviset VR-kehikoin voi rakentaa myös itse. Kännykkään tarvitaan 360 asteen matkasovellus Applen App Storesta tai Google Playsta, tai avaamalla videot Youtube-sovelluksessa tai selaimessa.

Kuva: Aurinkomatkojen VR-sovellus Matka2016-messuilla. Käytössä oli Samsungin älypuhelimet ja VR-silmikko.
Aurinkomatkojen VR-sovellus oli testissä Matka2016-messuilla. Käytössä oli Samsungin älypuhelimet ja Gear VR-silmikko.

Aurinkomatkat uskoo, että lomaa suunnitteleville 360 asteen matkavideot ovat tulossa uudenlaiseksi apuvälineeksi ja lomatunnelman nostattajaksi.

Muissa vastaavissa mainossovelluksissa on Aurinkomatkojen mukaan huomattu, että 360-videot kestävät useamman katselukerran verrattuna tavallisiin videoihin, kun lähes joka kulman takaa löytyy uutta katsottavaa.

Tulevaisuudessa lomakohteeseen ja hotelleihin voi tutustua VR-lasien avulla aiempaa tarkemmin. Aikanaan Google kartta- palvelut kuvatoimintoineen toivat mahdollisuuden katsella tulevaa matkakohdetta tai hotellia jo etukäteen. Nyt tekniikka on tuomassa uusia mahdollisuuksia.

Aurinkomatkojen Jouni Ojamäki kehuu VR-lasien kokemuksen olevan aidon oloinen.

’’Tuntuu kuin opas kertoisi lomakohteesta juuri sinulle. Päätä kääntämällä näkee, kuinka muut lomalaiset vieressä kuuntelevat opasta. Kun ottaa pari askelta eteenpäin ja kurkkaa esimerkiksi vuorenrinteeltä alas, niin tunne on lähes pyörryttävä’’, Jouni Ojamäki kuvailee.

Aurinkomatkojen ensimmäiset virtuaalimatkat kuvattiin Teneriffalla. Yhteistyökumppanina oli Mandala VR -niminen yritys.  Matkajärjestäjä aikoo kevään kuluessa tuoda Helsingin myymäläänsä VR-silmikoita matkakohteiden markkinointiin.

LISÄÄ: Virtuaaliset 360 asteen Youtube-videot (LINKKI, video) ja Googlen pahvisten -lasien (LINKKI) rakentamisohjeet (LINKKI, zip-tiedostopaketti)

Kuvat: Samsung ja Aurinkomatkat.