Nyt tuli jo toinen muotoilupalkinto Suomeen – ja kolmas

Toinekin suomalainen konevalmistaja on saanut kiitosta kansainvälisessä Red Dot -muotoilukilpailussa. Roclan trukkien lisäksi SKS:n Toijala Worksin valmistama puukurottaja sai kunniamaininnan ajoneuvot-luokassa hyvästä suunnittelusta. Myös Valtra sai T234-traktorilleen Red Dot -palkinnon.

Suurivolyymisista konevalmistajista SKS Toijala Works eroaa siinä, että yritys valmistaa koneita ja laitteita avaimet käteen -periaatteella.  Red dot -kilpailussa SKS Toijala Worksin oli mukana yrityksen oma tuote RTD12 puukurottaja.

cabinKurottaja
Ohjaamossa on 12 tuuman näyttötaulu informaatiokeskuksena ja joystick-ohjaus. Kuljettajan säädöt ja laitteen käynnistys tehdään USB-tikulla.

Puukurottajassa on yksipalkkinen runko, voimalähteen sijoittaminen koneen sivulle, ohjaamohytin uudistunut konsepti sekä TW Remote -etähallintajärjestelmä.

Kuormankäsittelykyky säätyy älykkäästi 8 ja 12 tonnin välillä. Koneessa on CAN-väylä ja etähallintajärjestelmä matkapuhelinverkon kautta. Ohjelmistot päivitetään netin läpi ja koneen toimintaa voidaan raportoida käyttötunneista polttoainekulutukseen netistä.

RTD12 sai kunniamaininnan Red Dot -kilpailussa ajoneuvot-luokassa. Kilpailussa oli mukana yhteensä 5 200 tuotetta 57 maasta. Kilpailun tuomaristoon kuului 41 asiantuntijaa eri puolilta maailmaa ja palkintoja jaettiin 31 luokassa.

Red Dot Award -kilpailun järjestää muotoilukeskus Design Zentrum Nordrhein Westfalen Essenissä, Saksassa. Tavoiteltua Red Dot -palkintoa pidetään laadukkaan suunnittelun ja muotoilun takeena. Kilpailun palkinnot jaetaan Red Dot -gaalatilaisuudessa Essenissä 4. heinäkuuta 2016.

valtra
Lisää kuvia ja tietoa Valtran R234:N muotoilusta (LINKKI).

LISÄÄ: 30.3.2016 Suomalaistrukki sai muotoilupalkinnon (LINKKI).

LISÄYS: Kolmantena Red Dot -palkinnon sai Valtra T234 tuotemuotoiluluokassa (Red Dot Award: Product Design 2016).

“Palkinto on osoitus huipputason suomalaisesta muotoilusta, innovatiivisuudesta ja laadusta”, kertoi tiedotteessa Valtran muotoilusta vastaava VP Jari Rautjärvi.

MUOTOILUKILPAILU: Red dots -palkintoja ovat saaneet tällä vuosikymmenellä suomalaisista muun muassa Fiskars, Polar Electro, Kone, Lymed, Mega Elektroniikka, Ponsse, Sandvik, Catchbox, KHW Mirka,  Modz, Biohit ja Manner Castors/Desigence.

Päivitetty 6.4.2016