Jatkuva HRM-mittaus tulee urheilukelloihin

Perinteisen sykkeenmittauksen lisäksi tarjolle on tulossa tekniikkaa, joka mittaa entistä laajemmin ihmisen sydäntoimintoja. Piirivalmistajat Ambiq ja PixArt ovat tuomassa ratkaisua  sydänlyöntien jatkuvaan seurantaan, joka kuluttaa sähköä selvästi nykyisiä tekniikoita vähemmän.

Mikro-ohjainten valmistaja Ambiq Micro ja optisten CMOS-anturien PixArt Imaging ovat kehittäneet urheilukelloihin sopivan sydämen lyöntitiheyden mittauksen (HRM).

ambiq_aly_ranneke
Kuva: Ambiqin muotoilututkielma uuden ajan urheilukellosta.

Siinä missä sykettä nykytekniikalla mitataan lähinnä lyhyen aikaa kuten urheilusuorituksien ajan, niin Ambiq mainostaa mittauksen tapahtuvan koko ajan. Siihen on päästy hyödyntämällä  yrityksen vähävirtaista suoritinpiiriä ja yhteistyöyritys PixArtin CMOS-anturikennoa.

”Tähän asti aina päällä oleva sykkeen seuranta on ollut paljon puhuttu ominaisuus, mutta sitä ei ole voitu toteuttaa, koska toiminto kuluttaa liikaa virtaa”, kertoo Ambiq Micron Keith Odland.

Uuden Ambiqin piirisarjan virrankulutus on  350 mikroampeeria. Piirisarja perustuu yrityksen Apollo ARM M4 -suoritinytimeen ja PixArtin 800X  CMOS-anturiin.

PixArtin mittausanturi hyödyntää mittauksessa (photoplethysmogram) PPG-tekniikkaa. Siinä anturi lähettää ledivalonsäteitä käyttäjän ihoon ja mittaa heijastuvan vasteen muutoksen, jonka pulssi valtimon verenvirtauksessa aiheuttaa. Yritykseltä on tarjolla piirien lisäksi kehityssarja (kuva alla).

LISÄÄ: Ambiq Micro (LINKKI) ja edustajat (LINKKI) ja PixArt (LINKKI)

Päivitetty 14.24

 

Ambiq tarjoaa tuotekehityksen tarpeisiin HRM-mittauksen kehityskortin.
Kuva: Ambiq tarjoaa tuotekehityksen tarpeisiin jatkuvan HRM-mittauksen kehityskortin, jossa on Ambiq Micro-ohjaimen lisäksi myös PixArtin CMOS-anturikenno.