Suomalaistrukille muotoilupalkinto

Järvenpäässä suunniteltu Roclan työntömastotrukki Humanic on saanut red dot 2016 -muotoilupalkinnon. Se on jo yrityksen viides red dot -palkinto. Kilpailuun osallistui tänä vuonna ennätysmäärä tuotteita, 5214, yhteensä 57 eri maasta.

Kuljettajien tarpeisiin suunniteltu ja paljon kiitosta käyttäjiltä saanut suomalaistrukki oli testattavana Saksassa kansainvälisen 41-jäsenisen tuomariston edessä, joka arvioi tuotteiden innovatiivisuutta, laatua, käytettävyyttä ja ekologisuutta. Erityisesti käyttöliittymä sai kehuja.

roclauusitalo”Tuotteesta syntyvään kokemukseen vaikuttavat muotoilun ohella monet asiat. Käyttäjäkokemuksen luominen alkaa laajoista käyttäjätutkimuksista asiakkaiden varastoissa, ja älykkäästi kehitetty teknologia ja laatuosat mahdollistavat sen käytännössä’’, toteaa Roclan muotoilupäällikkö Kero Uusitalo (kuvassa).

Uusitalo kertoo esimerkin työntömastotrukin innovaatiosta: “Uusi mukautuva ajojärjestelmä ei ainoastaan tee ajamisesta ja lastinkäsittelystä erittäin luonnollisen tuntuista, vaan tuntuu tietävän, miten kuljettaja haluaa trukin käyttäytyvän eri tilanteissa.”

Red dot –palkinnot luovutetaan heinäkuun alussa Saksan Essenissä sijaitsevassa red dot –museossa järjestettävässä palkintogaalassa.

Rocla on osa kansainvälistä Mitsubishi Nichiyu Forklift -yhtiötä, joka on nimennyt Roclan globaaliksi tuotekehityskeskukseksi konsernissaan. Markkinoiden paras käyttäjäkokemus on tuotesuunnittelun ydin. Roclan koko tuotekehitys ja tuotanto sijaitsevat Järvenpäässä.

LISÄÄ: Red dot –kilpailu (LINKKI)