Nyt etsitään valon syvintä olemusta

Millainen valaisin voisi toimia yhteen kokoavana leirinuotiona, jonka ääressä sinä ja ystäväsi viihtyisivät? Kahdeksatta kertaa järjestettävän Luminord-valaisinsuunnittelukilpailun teemana on nyt yhteisöllisyys ja valon syvin olemus eräänlaisena leirinuotiona.

Seuraavilla Habitare-messuilla syyskuussa ValoLight-tapahtumassa julkistettava Luminord 2016 -kilpailussa haetaan valaisinta, joka houkuttelee ihmiset kokoontumaan yhteen, viihtymään ja vaihtamaan ajatuksia.

Vuoden 2014 Luminord-palkinnon voittaja oli Simo Serpola Trefoil-valaisinsarjallaan. Valaisinsarjan puuosat on valmistettu UPM Grada -materiaalista ja sen valonlähteenä on led-moduuleita. Niiden suunnittelussa oli mukana Valopää Oy.
Simo Serpola Trefoil-ledivalaisin.

Kilpailu on avoin kaikille, mutta järjestäjät toivovat, että kilpailun myötä löytyisi muotoilun ja teknisen osaamisen yhdistäviä työpareja tai -ryhmiä.

Valaisin voi olla suunniteltu joko ulkotilaan tai rakennuksen sisään. Ulkotiloissa voit sijoittaa valaisimen esimerkiksi puistoon, aukiolle tai pihapiiriin. Rakennuksen sisällä valaisin voi koota ihmiset yhteen esimerkiksi taukotilassa tai aulassa.

Kilpailutyöt tulee jättää 12.8.2016 mennessä. Kilpailuohjeet ja -säännöt löytyvät netistä (LINKKI). 

Vuoden 2014 Luminord-palkinnon voittaja oli Simo Serpola Trefoil-valaisinsarjallaan. Valaisinsarjan puuosat on valmistettu UPM Grada -materiaalista ja sen valonlähteenä on led-moduuleita. Niiden suunnittelussa oli mukana oululainen Valopää.

Kuva: Kimmo Brandt / Messukeskus