Nordic 3D Expo: 3D-tulostimella vaikka polkupyörä

Hyvä esimerkki 3D-tulostuksen konkreettisesta hyödyntämisestä tarjoaa startup-yritys ideas2cycles, joka käyttää metallista ja muovista tulostettuja kappaleita räätälöityjen polkupyörien valmistukseen. Yritys on esillä ensi viikolla Vantaalla järjestettävässä Nordic 3D Expossa.

Uudenlaisella 3D-tekniikalla Ideas2cysles voi optimoida polkupyörän käyttöolosuhteiden ja loppuasiakkaan henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.

Räätälöinnin lisäksi myös polkupyörän valmistusta voidaan helpottaa suunnittelemalla 3D-kappale kokoonpanoa silmällä pitäen.

3dtulostus_ideas2cyclesB”Perinteisiin valmistusmenetelmiin verrattuna 3D-tulostus antaa suunnittelijalle vapaammat kädet toteuttaa uusia ideoita.”, sanoo ideas2cyclesin perustaja Kim-Niklas Antin.

Ideas2cycles esittelee 3D-tulostettuja polkupyöriä  yli 30 yrityksen kanssa Nordic 3D Expossa lauantaina 16.4.2016 Vantaan Enrgia-areenalla.

Tapahtuma käynnistyy torstaina 14.4 3D-asiantuntijoille tarkoitetulla seminaarilla ja jatkuu perjantaina 15.4 ammattilaispäivällä. Suurelle yleisölle tapahtuma on auki lauantaina 16.4.

Ensimmäistä kertaa pidettävillä 3D-messuilla kohtaavat järjestäjän mukaan 3D-tulostuksen ammattilaiset, palveluntarjoajat ja harrastajat. Kävijäkohderyhmiä ovat 3D-tulostusta ja 3D-teknologiaa hyödyntävät yritykset, opiskelijat ja alan harrastajat.

LISÄÄ:

Nordic 3D Expo (LINKKI) ja uutinen ”3D-messuille uusi innovaatiokeskittymä” Uusiteknologia.fi 1.4.2016 (LINKKI)

Räätälöity polkupyörä, Ideas 2 Cycles
Räätälöity polkupyörä, Ideas 2 Cycles. Lisää Aalto-yliopistolaisten projektista yrityksen sivulta (LINKKI).