Aalto keskittää kaiken Otaniemeen

Aalto-yliopisto sijoittaa kaikki ydintoimintonsa pääkampukselleen Otaniemeen. Aalto-yliopiston hallitus on päättänyt toimintojen keräämisestä yhteen vuoteen 2021 mennessä.

Kauppakorkeakoulun kandidaattiopetus siirtyi Otaniemeen syksyllä 2015 ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu siirtyy yliopiston pääkampukselle vuonna 2018.

Hallituksen uuden päätöksen myötä Kauppakorkeakoulun Töölössä sijaitsevat toiminnot sekä opettajat, tutkijat ja opiskelijat muuttavat Otaniemen pääkampukselle uuteen, tätä tarkoitusta varten suunniteltavaan rakennukseen.

Uudisrakennuksen tarkoituksena on tarjota huippuluokan oppimis- ja tutkimusympäristö sekä vahvistaa Kauppakorkeakoulun asemaa. Päätös Kauppakorkeakoulun tarkemmasta sijainnista Otaniemessä tehdään kesäkuussa 2016.

’’Yhtenäinen kampus vahvistaa Kauppakorkeakoulun korvaamatonta panosta Aalto-yliopiston mission toteuttamisessa: Tulevaisuuden tekijät – tiede ja taide yhdessä tekniikan ja talouden kanssa’’, sanoo Anne Brunila, Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja.

Töölössä sijaitsevan Kauppakorkean alkuperäisen päärakennuksen tulevaisuuden käyttöä suunnitellaan osana kampusohjelmaa. Kauppakorkeakoulun uusi rakennus rahoitetaan myymällä ja vuokraamalla sellaisia yliopiston omistamia kiinteistöjä, joita ei käytetä yliopiston ydintoimintaan.

LISÄÄ: Aalto-yliopiston kampussuunnitelmat (LINKKI)

Kuva: Otaniemen kampuksen keskus on muovautumassa Aalto-yliopiston metroaseman ympärille. Havainnekuva, Verstas Arkkitehdit Oy.