Aallolle mittava teollisen internetin lahjoitus

ABB ja Konecranes vauhdittavat Aalto-yliopiston teollisen internetin koulutusta. Aalto saa yrityksiltä tutkimus- ja opetuskäyttöön teollisen internetin laitteita ja ohjelmistoja, joiden avulla voidaan kehittää uudenlaisia IoT-ratkaisuja.

ABB ja Konecranes toimittavat Aalto-yliopiston kampukselle Otaniemeen avoimen rajanpinnan laitteita ja järjestelmiä. Ne ovat Aalto-yliopiston tutkijoiden ja opiskelijoiden lisäksi myös muiden yritysten käytössä. . ’

’Yhteistyö ABB:n ja Konecranesin kanssa antaa upeasti vauhtia teollisen internetin kampuksen toimintaan’’, kertoo professori Martti Mäntylä Aalto-yliopistosta.

Sähkötekniikkaa valmistava ABB toimittaa hankkeeseen magneettilaakereiden testipenkin moottorit ja niiden pyörimisnopeutta säätävät taajuusmuuttajat sekä kunnonvalvontajärjestelmän. Niiden tuottama mittaustieto kerätään yhteen yrityksen tiedonhallintaohjelmistolla. ABB:n laitteista voidaan tukia muun muassa niiden etäohjattavuutta 5G-verkon yli ja magneettilaakerien turvajärjestelmien toimintaa.

’’Olemme iloisia siitä, että saamme olla mukana tässä uraauurtavassa hankkeessa ja aktiivisesti mahdollistamassa teollisen tuotannon uutta aikaa, jossa ihmiset, palvelut ja esineet kommunikoivat reaaliajassa’’, teknologiajohtaja Panu Virolainen ABB:ltä sanoo.

Konecranes toimittaa Aallon kampukselle älykkääseen CXT NEO -nosturin syksyllä 2016. Se varustetaan yrityksen Truconnect-etävalvonnalla, joka mahdollistaa teollisen internetin ekosysteemin laajan integraation sekä täysimittaisen tutkimus- ja innovaatiotyön.

Konecranesin älynosturin osalta tulevat tutkimusaiheet liittyvät laitteen anturi- ja huoltotietojen hyödyntämiseen tuotesuunnittelussa ja uusien laitteiden testaamisessa sekä toimimiseen yhdessä muiden valmistajien laitteiden kanssa.

’’Nosturitietojen käyttöliittymän avaaminen tutkijoille ja muille kehittäjille edistää innovaatioita, joista on pitkällä aikavälillä hyötyä kaikille ekosysteemissä toimiville’’, sanoo Mikko Uhari, strategia- ja teknologiajohtaja Konecranesilta.

Kuva: Konecranes toimittaa Aallon teollisen internetin kampukselle siltanosturin ohjauslaitteineen.

LISÄÄ:

Aallon teollisen internetin kampus (LINKKI)

Teollisen internetin kampuksen rakentaminen käynnistyy Aalto-yliopistossa (LINKKI)