NCC haki virtuaaliosaamista Yhdysvalloista

Virtuaalinen suunnittelu ja mallinnus kehittyvät isoin harppauksin rakennusalalla. Rakennusyhtiö NCC haki lisää virtuaalialueen osaamista Stanfordin yliopistosta. Yritys järjesti henkilökunnalleen sertifiointikursseja virtuaalisessa suunnittelussa ja rakentamisen tietomallien hyödyntämisessä.

NCC on yksi ensimmäisistä pohjoismaisista yrityksistä, joka tekee yhteistyötä Stanfordin yliopiston kanssa. Yhteistyö käynnistyi tänä keväänä Virtual Design and Construction eli VDC-sertifiointikurssilla, jossa Stanfordin yliopistosta oli mukana alan ykkösosaaja professori Martin Fischer.

’’Digitalisaatio ja VDC uudistavat toimialamme perinpohjaisesti, ja meidän on vahvistettava osaamistamme näillä alueilla. Haluamme olla edelläkävijöitä ja maksimoida VDC:n hyödyt tuottavuuden ja kestävän kehityksen edistämisessä’’, Suomen NCC:ssä VDC-ryhmän vetäjänä toimiva Ari Törrönen toteaa.

NCC järjesti ensimmäisen VDC-sertifiointikurssin henkilöstölleen jo vuonna 2014 ja jatkaa nyt kehitystyötä lisäämällä VDC:n käyttöä yrityksen sisällä entisestään yhteistyössä Stanfordin yliopiston kanssa.

– VDC-sertifikaattikurssi avasi omalla kohdallani hyvin sen, mitä kaikkea oikeasti kätkeytyy kirjainyhdistelmän VDC taakse, kertoi kurssille osallistunut NCC:N Turun hankepäällikkö Miika Tuominen. (kuvassa).

Kyse on Tuomisen mukaan kokonaan uudesta toimintamallista, jossa varsinainen tietomalli ja sen hyödyntäminen muodosavat vain piirakan yhden palasen. Uudenlaiset kokouskäytännöt, suunnittelunohjauksen digitalisointi ja systemaattinen toiminnan mittarointi tuovat Tuomisen mukaan raikkaan tuulahduksen vanhaan.

Kuva: Turussa NCC:n hankekehityspäällikkönä työskentelevä Miika Tuominen osallistui Stanfordin yliopiston virtuaalisuunnittelun kurssille.