Volvo vie robottiautot Kiinan teille

Volvo aikoo testata robottiautojaan Kiinan julkisilla maanteillä. Mukana kokeessa voi olla jopa sata autoa. Yhtiö hakee nyt avuksi Kiinan viranomaistahoja, jotka tarjoaisivat tarvittavat luvat, säädökset ja ympäristön koetta varten.

Autonomiset robottiautot olisivat Volvon mukaan Kiinan maanteillä tulevaisuudessa tärkeitä erityisesti neljällä osa-alueella, jotka ovat turvallisuus, ruuhkat, saasteet ja ajansäästö. Robottiautot tekisivät liikenteestä Volvon mukaan sulavammin etenevää, mikä vähentää ruuhkia, päästöjä ja saasteita.

’’Autonominen ajaminen voi parantaa liikenneturvallisuutta merkittävästi. Mitä nopeammin autonomiset autot ovat maanteillä, sitä enemmän ihmishenkiä säästyy’’, totesi Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson eilen Pekingissä järjestetyssä seminaarissa, joka käsitteli autonomisen ajamisen mahdollisuuksia Kiinassa.

Samuelsson on iloinen Kiinan ottamista askeleista autonomisen ajamisen tekniikan kehityksessä, mutta haluaa rohkaisee maata nopeuttamaan autonomisia autoja valvovien säädösten käyttöönottoa.

”Autonomisilla autoilla on monia etuja. Tämän vuoksi hallitusten täytyy säätää lakeja, jotka sallivat autonomiset autot maanteille mahdollisimman pian. Autoteollisuus ei voi huolehtia kaikesta itse”, Samuelsson sanoo.

Puolueettomien tutkimusten mukaan autonomisilla robottiautoilla on potentiaalia vähentää auto-onnettomuuksien määrää merkittävästi. Jopa 90 prosenttia kaikista onnettomuuksista aiheutuu inhimillisestä virheestä, jonka mahdollisuus siis häviää autonomisissa autoissa.