Venäläisille nopea yhteys Suomen kautta

Venäläinen Avelacom toteuttaa huippunopean yhteyden Euroopan ja Venäjän välille uuden Suomesta Saksaan kulkevan Cinian merikaapeliyhteyden avulla. Uuden kaapelin kautta rakentuu Venäjän kautta myös nopea yhteys Euroopan ja Aasian välille.

Venäläinen Avelacom tarjoaa Cinian C-Lion1-merikaapeliyhteyden kautta nopean ja matalaviiveisen reitin Moskovan ja Euroopan tärkeimpien kaupunkien, kuten Lontoon, Amsterdamin ja Frankfurtin välille.

Merikaapelia operoiva Cinia toimittaa Avelacomin käyttöönyhteydet  kevään 2016 aikana, kun Suomen ja Keski-Europaan yhdistävä C-Lion1-merikaapeliyhteys ja sitä täydentävät maanpäälliset yhteydet valmistuvat.

”Sopimus Avelacomin kanssa on erinomainen esimerkki uuden suoran merikaapeliyhteyden merkityksestä Suomen ja Länsi-Euroopan välillä”, sanoo Cinian Partnership Director Jaana Räty.

Venäläisen Avelacomin oma verkko perustuu 100G koherenttiin DWDM-tekniikkaan ja kattaa läntisen Euroopan, Pohjoismaat, Baltian, Itä-Euroopan.

Kuva: Saksalainen Hetzner Online on venäläisen Avelacomin lisäksi uuden merikaapelin ensimmäisiä hyödyntäjiä. Kuvassa saksalaisyrityksen markkinoinnista vastaava Arno Pirner esittelee kaapelin reittiä Saksan ja Suomen välillä.

Päivitetty 16.4.2016 klo 19.31