Nyt haetaan parasta IoT-innovaatiota

Toista kertaa järjestettävä Elisa Innovation Challenge -kilpailussa haetaan uusia IoT-teknologiaa hyödyntäviä tuote- ja palveluinnovaatioita. Parhaiden tuotteiden kehittäjät julkistetaan ja palkitaan Slush 2016 -tapahtumassa.

Viime vuoden kilpailun menestyksen innoittamana Elisa järjestää Innovation Challenge -kilpailun uudelleen ja nyt kaksiosaisena. Tavoitteena on nyt löytää niin esineiden internetin kuin älykotiratkaisujen piiristä uusia menestystuotteita.

Elisa IoT Innovation Challenge -osakilpailussa etsitään viimevuotiseen tapaan uudenlaisia palveluita teollisuuden, kaupan alan tai terveyshuollon piiriin.

Kilpailutuotteet voivat liittyä verkottuneisiin laitteisiin, näitä hyödyntäviin sovelluksiin ja uudenlaisiin palveluihin, jotka viitoittavat tietä teollisten prosessien ja työnteon tulevaisuuteen. Elisa tarjoaa osallistujille koulutuksen ja Elisa IoT -tuotekehitysalustan kilpailua varten.

’’Viimevuotinen kilpailumme osoitti, että oikeiden työkalujen, hyvän kannustimen ja IoT:n luoman ketteryyden ansiosta kolmessa kuukaudessa ideat on mahdollista muuttaa todelliseksi liiketoiminnaksi’’, arvioi Elisan IoT-hankkeesta vastaava johtaja Markku Hollström.

Uudessa Elisa Smart Home Innovation Challenge -osakilpailussa taas tavoitellaan ratkaisuja arkipäivän haasteisiin älykotien automaatio- ja ohjausratkaisujen muodossa. Yritysten lisäksi Smart Home -osakilpailu on avoin myös yksityisihmisille.

Elisa Innovation Challenge -kilpailu alkaa ideointivaiheella, jonka aikana osallistujaehdokkaat voivat ehdottaa esineiden internetiin ja älykotiratkaisuihin liittyviä tuote- ja palveluideoita. Kilpailuideat on toimitettava Elisalle 17.6.2016 mennessä. Elisan raati valikoi määräaikaan mennessä jätetyistä ehdotuksista 12 kiinnostavinta ideaa mukaan kumpaankin osakilpailuun.

Kilpailu huipentuu marras-joulukuun taitteessa Slush 2016 -tapahtumassa, jossa molempien osakilpailujen kolme parasta pääsevät pitchaamaan ratkaisunsa lavalle. Elisa jakaa innostavimmille ratkaisuille yhteensä 85 000 euroa palkintoina.

LISÄÄ: Kilpailun ehdot ja päivämäärät (LINKKI)