Digitekniikka tuli kaupunkipyöriin

Helsinki ottaa kesäksi uudelleen käyttöön vuokrattavat kaupunkipyörät. Nyt avuksi on otettu digitaalitekniikka rekisteröinnistä polkupyörissä oleviin näytöllisiin lukituspaneeleihin.

Rekisteröityminen käyttäjäksi on alkanut, jonka yhteydessä kausimaksua vastaan käyttäjä saa henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen ja PIN-koodin pyörän noutoa varten.

Uuden kaupunkipyörän saa käyttöönsä pyöräasemalta syöttämällä pyöräilijätunnuksen ja PIN-koodin pyörän ohjaustangossa olevaan näyttöön. Pyöräilijätunnuksen sijaan tunnistautumisessa voi käyttää myös HSL:n matkakorttia.

Uusilla kaupunkipyörillä saa ajaa puoli tuntia veloituksetta jokaisella käyttökerralla. Pidemmästä yhtäjaksoisesta käytöstä veloitetaan pieni lisämaksu, ja viimeistään viiden tunnin kuluessa pyörä on palautettava jollekin pyöräasemalle.

Pyöräasemien sijainti sekä reaaliaikainen tieto saatavilla olevista pyöristä tulevat näkyviin uudessa HSL:n reittioppaassa (LINKKI).

Kaupunkipyöräjärjestelmä otetaan käyttöön alkuvaiheessa 50 pyöräaseman ja 500 pyörän laajuisena. Tavoitteena on, että vuonna 2017 olisi käytössä 1 500 pyörän ja 150 aseman järjestelmä.

Kuva: Ensimmäiset uudet kaupunkipyörät ilmestyvät Helsingin katukuvaan ” Alepa fillareina” vapun jälkeen maanantaina eli 2. toukokuuta. Kuva Siwa.