Volvo tiukemmin sähkökaapeliin

Volvo tavoittelee vuoteen 2025 mennessä miljoonan sähkökäyttöisen auton myyntiä. Tavoitteeseen pääsemiseksi yritys aikoo tuoda jokaisesta mallistaan kaksi hybridiversiota ja kolmen vuoden sisään myös täyssähköauton.

Kiinalais-ruotsalainen Volvo on valmistautunut sähkökäyttöisten autojen esiinmarssiin viiden viime vuoden ajan. Yritys on kehittänyt kaksi täysin uutta alustarakennetta – skaalattavan alustan (SPA) ja kompaktin modulaarisen alustan (CMA) – jotka voivat käyttää joko hybridi- tai täyssähköautotekniikkaa.

Suuremmat 90- ja 60-sarjan autot rakennetaan SPA-alustalle. Volvo esittelee pian kansainvälisen malliston pienempiä 40-sarjan autoja, jotka perustuvat CMA-alustalle. Kaikista autoista tulee myös sähkökäyttöiset versiot.

Miljoonan sähkökäyttöisen auton myyntitavoite käsittää kaikki mallit yhdessä. Uusi sähkökäyttöisten autojen tavoite on osa Volvon laaja-alaista strategista kestävän kehityksen ohjelmaa, joka julkistettiin tänään. Se sisältää useita uusia sitoumuksia, jotka nostavat kestävän kehityksen tulevaisuuden liiketoiminnan keskipisteeseen.

LISÄÄ: Volvon sähkökäyttöisten autojen suunnitelma Volvo Cars Sustainability Report 2015 (LINKKI)

Volvon vuodet kiinalaisomistukseen

Vuonna 1927 Ruotsiin perustettu Volvo on ollut vuodesta 2010 lähtien kiinalaisen Zhejiang Geely Holdingin (Geely Holding) omistuksessa. Ennen kauppaa Volvo oli osa ruotsalaista Volvo Groupia ennen kuin amerikkalainen Ford Motor Company osti sen vuonna 1999.

Volvon pääkonttori sekä tuotekehitys-, markkinointi- ja hallintotoiminnot sijaitsevat edelleen  Göteborgissa, Ruotsissa.  Yhtiön päätuotantolaitokset ovat Göteborgissa (Ruotsi), Gentissä (Belgia) sekä Chengdussa ja Daqingissa (Kiina).

Volvon moottorit valmistetaan Skövdessä (Ruotsi) ja Zhangjiakoussa (Kiina) ja korikomponentit Olofströmissä (Ruotsi). Viime vuoden lopussa Volvolla oli lähes 29 000 työntekijää eri puolilla maailmaa.