Lapsille oma paikannusranneke

Sporttisten älykellojen lisäksi markkinoille ovat tulleet rannekellokännykät. Muistisairaiden vanhusten lisäksi kiinalainen Qihoo uskoo myyvän uutuuttaan erityisesti pikkulasten vanhemmille.

Paikannuslaitteita valmistetaan laajalti kaikkialla ja kännykän toiminnot sisältäviä rannekelloja on kehitetty jo vuosia, mutta kovin hyvin ne eivät ole vielä menestyneet.

Nyt kiinalaisyritys Qihoo hakee markkinoita pienten lasten vanhemmista. Yritys on pakannut lapsille sopivaan värikkääseen pakettiin kännykkäverkkoa tukevan puhelimen ja satelliittipaikannuksen GNSS-moduulin.

Uusi Kids Guard  3S on kehitettlastenpaikannusrannekey yhteistyössä sveitsiläisen u-bloxin kanssa. Paikannustarkkuus on ulkotiloissa viisi metriä ja sisätiloissa 20 metriä. Laitteseen on upotettu U-blox UBX-G7020-CT piiri.

Laitteessa on reaaliaikainen sijainnin seuranta, integroidut yhteydet Wifi- ja Bluetooth-verkkoihin ja 2G-matkapuhelinverkkoon. Siinä on kaksisuuntaisen puheyhteyden lisäksi ääniseuranta ja tallennus. Sähköstä huolehtii 520 milliampeeritunnin litiumakku, jolla luvataan valmiustilaksi viisi päivää.

Lisää Ubloxin paikannusmoduulista (LINKKI, pdf) ja lasten turvarannekkeesta (LINKKI, kiinankielinen).