Suomessa suunniteltu ja valmistettu

Suomalaiset haluaisivat suosia kotimaisia tuotteita, kertoo Suomalaisen työn liitto. Kovin helppoa ostaminen ei ole ainakaan kulutuselektroniikassa, jossa kotimaista vaihtoehtoa ei useinkaan ole tarjolla. Kuvan Suunnot ovat poikkeus, sillä ne suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa.

Suomalaisista 84 prosenttia kertoo suosivansa suomalaisia tuotteita aina kun mahdollista. Suomalaisen Työn Liiton tuore tutkimus osoittaa, että alkuperällä on merkitystä suomalaiselle kuluttajalle.

Kotimaisuutta suositaan ja arvostetaan: 74 prosenttia kuluttajista olisi valmis maksamaan enemmän Suomessa valmistetuista tuotteista ja 68 prosenttia Suomessa tuotetuista palveluista. Sen on huomanneet myös ulkomaiset yritykset, jotka korostavat markkinoinnissaan suomalaisuutta aina kuin voivat.

Suunto_Essential_Suomi
Suunnon kellot valmistetaan Suomessa.

Suomalaisen Työn Liitto myöntämä Avainlippu-merkki, joka on jo yli 50 vuotta kertonut suomalaisesta valmistuksesta ja tuotannosta. Avainlipun tuntee 86 prosenttia kyselyyn vastanneista, ja ostopäätökseen se vaikuttaa yli puolella suomalaisista.

Lisäksi Suomalaisen Työn Liitto myöntää Design from Finland -merkkiä, joka tosin viestii suomalaisen muotoilusta ei kokonaisvaltaisesta teknisestä suunnittelusta.

Moni suomalainen yritys voisikin mainostaa ainakin tuotteensa olevan Suomessa suunniteltu – Designed in Finland –  vaikka tuotanto tapahtuisikin Kiinassa.

Monille suomalaisille riittäisi lopulliseksi ostoperusteeksi kotimainen suunnittelu ja tuttu suomalainen tuotemerkki vaikka Avainlippuun ei tuotteessa olisikaan.

Avainlippu-säännöt

Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, jonka kotimaisuusasteen on vähintään 50 prosenttia. Keskimäärin Avainlippu-tuotteiden kotimaisuusaste on yli 80 prosenttia.

Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen tai palvelun tuotantoon kohdistuvat kustannukset.

Palveluyritysten kohdalla on yrityksellä lisäksi oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin on sijaittava Suomessa.

LISÄÄ: Suomalaisia avainlipputuotteita (LINKK))