IoT-osaaja Bittiumin kehitysjohtajaksi

DI Sami Kotkajuuri on nimitetty oululaisen suunnitteluyritys Bittiumin liiketoiminnan kehittämisestä vastaavaksi johtajaksi 1.5.2016 alkaen. Kotkajuuri on ollut Bittiumin palveluksessa vuodesta 2009.

Sami Kotkajuuri vastasi Bittiumissa viimeisimpänä IoT (Internet of Things) Solutions -tuotteista ja palveluista. Kotkajuuri jatkaa johtoryhmän jäsenenä ja raportoi toimitusjohtaja Hannu Huttuselle.

Bittium kehittää strategiansa mukaisesti kumppanuuksia ja kartoittaa yritysjärjestelymahdollisuuksia, jotka vahvistaisivat yrityksen kilpailukykyä ja lisäisivät markkinamahdollisuuksia.

Bittiumissa DI Klaus Mäntysaari on nimitetty Connectivity Solutions -tuote- ja palvelualueen johtajaksi. Hän jatkaa yhtiön johtoryhmän jäsenenä ja raportoi toimitusjohtaja Hannu Huttuselle.

Connectivity Solutions -tuote- ja palvelualueessa yhdistyvät yhtiön aiemmat Telecom- ja IoT Solutions -tuote- ja palvelualueet. Yhdistämällä nämä alueet valmistaudutaan 5G-matkapuhelinverkkoteknologian kehittymiseen, jossa esineiden internetillä on olennainen rooli.

Connectivity Solutions -tuote- ja palvelualueella Bittium tarjoaa tuotekehityspalveluita ja räätälöityjä ratkaisuja langattoman tietoliikenteen markkinoille sekä muille yrityksille, jotka tarvitsevat langatonta yhteyttä laitteisiinsa.

Bittium julkisti tänään myös vuoden ensimmäisen tuloksensa (LINKKI, pdf), joka osoitti yrityksen alkuvuoden liikevaihdon laskeneen 14,7 miljoonaan euroon. Ongelmia oli tuotemyynnissä, sillä palveluliiketoiminta kehittyi positiivisesti erikoisterminaalituotteisiin liittyvien kehityspalveluiden ansiosta.