Volvo pistää perheet robottiautoihin

Runsaasti panoksia autonomisten autojen kehittämiseen pistänyt Volvo aikoo käynnistää ensi vuonna Ison-Britanniassa sadan auton projektin. Kokeen nimi tulee olemaan Drive Me London. Kokeessa brittiperheet hyödyntävät autonomisia autoja julkisilla maanteillä.

Volvo aikoo tuoda autonomisen ajamisen projektin Iso-Britanniassa voidakseen kehittää markkinoille tekniikkaa, joka vähentäisi merkittävästi auto-onnettomuuksia ja ruuhkia sekä säästää kuljettajien aikaa.

’’Autonominen ajaminen edustaa merkittävää loikkaa eteenpäin autoturvallisuudessa. Mitä nopeammin autonomiset autot saadaan maanteille, sitä enemmän ihmishenkiä säästyy’’, arvioi Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Samuelsson kertoo lisää aiheesta toukokuun alussa Volvon ja vakuutusalan tutkimusorganisaatio Thatchamin seminaarissa Lontoossa. Tilaisuudessa käsittellään autonomisten autojen tulevaisuutta ja pohdiaan uuden tekniikan vaikutuksia vakuutusalaan.

Drive Me London -ohjelma käynnistyy vuoden 2017 alkupuolella rajatulla määrällä autoja. Se laajenee vuonna 2018 käsittämään jopa 100 autonomista autoa, mikä tekee siitä suurimman ja laajimman autonomisen ajamisen testiohjelman Britannian maanteillä.

Volvo on kehittämässä autonomisen ajamisen järjestelmiä osana tavoitettaan, jonka mukaan kukaan ei menehtyisi tai loukkaantuisi vakavasti yrityksen autoissa vuonna 2020.