Nokian tulevat terveystuotteet esillä

Piirivalmistaja NXP oli hyvin mukana ajassa. Yritys esitteli eilen Nokian kampukselle pysäköidyssä demorekassaan ranskalaisen Withingsin terveyselektroniikkaa. Nokia julkisti ostavansa yhtiön eilen Teknologia-yksikköönsä.

Philipsin ja Motorolan entisistä elektroniikkayksiköistä koostuva NXP oli tuonut kahdeksi päiväksi  uusinta IoT-tekniikkaa esittelevän näyttelyrekkansa Nokian kampukselle Karakallioon.

nxprekka
Suomeen NXP:n IoT-esittelyrekka tuli Ruotsista, jossa järjestettiin viime viikolla elektroniikkamessut.

Futuristisesti muotoiltu näyttelyrekka on kiertänyt maailmaa tiuhaan tahtiin. Viimeksi rekka oli Nürnbergin Embedded Worldissa (LINKKI) ja Tukholman elektroniikkamessuilla.

Piirivalmistaja oli koonnut rekkaansa kymmeniä piiriasiakkaiden projekteja autoelektroniikasta kotiautomaatioon ja kulutuselektroniikasta terveys- ja hyvinvointilaitteisiin. Yksi niistä  oli ranskalaisen Withings, jonka Nokia ilmoitti eilen ostavansa.

Kuva: Withings SA:n verenpainemittareissa käytetään NXP:n piiriratkaisuja.
Withings SA:n verenpainemittareissa käytetään NXP:n piirejä.

Uutisesta huolimatta NXP oli tuonut rekkansa Suomeen esitelläkseen piiri- ja asiakastarjontaansa ranskalaisyhtiötä laajemmin suomalaiskehittäjille.

Rekan uutuustarjonta näytti myös kiinnostavan, sillä sateisesta säästä huolimatta vieraina oli nokialaisten lisäksi muitakin suomalaisyhtiöiden kehitysosastojen väkeä.

Suomen visiitti kesti vain kaksi päivää ja tänään rekka suuntasi jo takaisin Keski-Eurooppaan. Suomessa NXP:tä olisi kiinnostanut myös Oulu, mutta tyytyi lopulta pitämään rekan pääkaupunkiseudulla.

Ranskalaisyhtiö tuo Nokiaan 200 uutta työntekijää

Nokia ilmoitti eilen ostavansa ranskalaisen Withingsin tukeakseen terveysalueen kehitystoimintaansa.

Uutisen tultua julki (LINKKI) skeptisimmät kommentoijat arvelit Nokian ostavan yrityksen, jotta se voisi pitää lupauksensa säilyttää verkkoryhmän leikkauksissa Ranskan työpaikkoja.

Kovin suurta merkitystä asialla ei kuitenkaan liene, koska ostettavan yrityksen koko henkilöstömäärä on vain 200  työntekijää ja sekin Ranskan lisäksi eri puolilla maailmaa.