Turussa pian meriautomaatiota ja robottilaivoja

Meriteollisuuden ja merilogistiikan messutapahtuma Navigate kerää Turkuun toukokuussa alan osaajat.  Tarjolla tulee olemaan 200 yritystä ja seminaariaiheina  miehittämättömät alukset ja muu meriautomaatio. 

Turussa toukokuun 18.-19. päivä järjestettävill’ Navigate-messuilla tulee olemaan kahdessa messuhallissa mukaan lähes 200 alan yritystä, kuten rikkipesureistaan tunnettu Langhship, DNV GL, Deltamarin, Finpro, Konecranes, Ramator ja Meyer Turku.

Kuva: Roll-Roycen visio tulevaisuuden rahtialuksesta.
Kuva: Roll-Roycen visio tulevaisuuden rahtialuksesta.

Messuilla noussee esiin varmasti meriliikenteen voimakas automatisaatio ja  tulevaisuuden miehittämättömät alukset ja etäohjaustekniikat. Uusin teknologia tulee olemaan mahdollisuus toimintojen kehittämiseen.

Miehittämättömistä aluksista tullaan kuulemaan puheenvuoroja puolesta ja vastaan. Teemasta saadaan myös lainopillisia näkemyksiä merenkulkuun erikoistuneen Lexia Asianajotoimisto Oy:n seminaarissa 18.5.

Meriteollisuuden ja logistiikan teemoihin liittyen messuilla järjestetään myös Meyer Turun telakan Alihankintapäivä. Vaihtoehtoisista energiaratkaisuista järjestetään tapahtumassa myös oma seminaarinsa, johon osallistuvat DNV GL, Meriaura, FinnFerries ja Wärtsilä. Messuilla on mukana myös Puola, joka esittelee messuilla omaa meriteollisuuden osaamistaan.

Turun yliopisto järjestää Navigate-messuilla useita puheenvuoroja Tiedekahvilassa. Messujen aikaan on toinenkin merialueen tapahtuma, sillä Euroopan EMD-meripäivät on sijoitettu Turkuun samaan ajankohtaan.

Turun liikennepäivä järjestetään 19.5, jossa tullaan keskustelemaan muun muassa tavaraliikenteen markkinaehtoisista muutoksista.

LISÄÄ: Navigate-messujen näytteilleasettajat (LINKKI) ja seminaariohjelmat (LINKKI) ja Liikennepäivän ohjelma (LINKKI).