Yhdellä piirillä USB-C pysyy aina päällä

Pienikokoisten laitteiden USB-liitännät tarvitsevat jatkuvaa päällä oloa. Nyt uuden C-tyypin USB -laitteiden suunnittelijat voivat toteuttaa ratkaisun Maximin Integrated Productsin yhden sirun Buck-tyyppisellä muuntimella.

 Tietokoneista tutusta USB-väylästä on tullut yleisin liitäntätapa moniin ammattilaistenkin käyttämiin mittauslaitteisiin. Yhä useammin niissä tarvitaan suuria datanopeuksia ja C-tyypin tuomaa suurempaa sähkötehonsiirtoa.

Monissa USB-aitteissa edellytetään pienjännitesyötön järjestelmän antamaan C-tyypin porttiohjaimille välttämätöntä käyttötehoa. Siihen Maxim on tuonut yhden sirun MAX77596-muuntimen, jossa on eritäin pieni tehonkulutus.

”Uusi piiriratkaisu auttaa myös vähentämään virrankulutusta ja pidentämään akun käyttöaikaa’’, sanoo Maxim Integratedin Mobility Powerin Samay Kapoor.

Piirin Power Deliveryn (PD) -jännitealuetta (5 – 20V) hyödyntävissä laitteissa voidaan luoda piirin avulla aina päällä olevaa (1,8/3,3/5.0V) syöttöjännitettä 3,5 voltista 24 volttiin.

MAX77596 step-down muunntimella voidaan reguloida perinteistä 5 voltin USB-tehoa tai 20 volttia ylemmälle PD-alueelle.

Aiemmin USB Type-C portin ohjaimille virtalähteitä suunnitelleet insinöörit ovat joutuivat tinkimään joko tulojännitealueesta, lepovirrasta, tai piirien viemästä tilasta piirikortilla. ’’Uutuuspiiri yksinkertaistaa asiakkaiden suunnitteluprosessia, koska he voivat nyt käyttää yhtä mikropiiriä kahden sijaan”, sanoo Maximin Kapoor.

Uusi muunnin voi tukea maksimissaan 300 milliampeerin tasavirtakuormia. Siinä on oikosulku- ja lämpösuoja sekä 6.67 millisekunnin sisäinen pehmeäkäynnistys minimoimassa kytkentävirtasysäystä.

Piriin transienttivaste on lähdössä 50 millivolttia, kun siirrytään 5 – 20 volttiin ja takaisin. Piiri on paketoitu TDFN-koteloon ja siitä on tarjolla kiinteät 3.3 ja 5 voltin versiot selkä säädettävän maööo, jonka avulla lähtöjännite voidaan ohjelma vastusjakajan avulla välillä 1 – 10 volttia.

LISÄÄ: Maxim Integrated Products (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI). Tuotesivu (LINKKI) ja kehityskortti (LINKKI).