Applen SE-mallin myynti nikottelee

Elisan kertoi jo perjantaina huhtikuun kännykkämyyntinsä. Uusi Applen SE -malli ei ainakaan heti pompannut suoraan kärkeen aiempien uutuusmallien tavoin. Uutiset maailmalta kertovat Applen kännykkämyynnin laskeneen ensimmäisen kerran sitten ensimallin. Tässä Elisan lisäksi päivitettynä DNA:n ja Soneran myyntitiedot.

Elisalla huhtikuun myydyimpien listalle nousi odotetusti uutuusälypuhelin iPhone SE, mutta uutuus ei kuitenkaan noussut suoraan kärkeen vaan vasta kuluttajamyynnissäkin vasta kuudenneksi. DNA:lla malli oli viidentenä ja Soneralla parhaiten neljäs. Vanhemmat 5s ja 6s myivät molemmilla maaliskuutta julkistettua uutuutta paremmin kaikilla.

’’Uusi Apple Iphone SE ei pompannut suoraan kärkeen, kuten uudet iPhonet usein ovat tehneet, mutta se nousi kuitenkin Top-listoille sekä yritys- että kuluttajapuolella, sanoo liiketoimintajohtaja Petteri Svensson Elisan yritysasiakasyksiköstä.

Svensson arvioi SE:n kiinnostavan yrityspuolella, koska SE sopii hinnaltaan paremmin isojen yritysten työpuhelimille asettamiin hintarajoihin. Silti Samsung jatkaa edelleen kuluttajapuolen vahvimpana erityisesti aloitusmalli J5:n voimin.

’’Galaxy J5:n suosiota selittää sen laaja suosio eri ikäryhmissä. J5 kelpaa hyvin sekä naisille että miehille. Sitä ostetaan usein myös lapsille, koska se asettuu hyvin suosittuun alle 200 euron hintaluokkaan. sanoo Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Myös Applen vanhempi iPhone 5s on ottanut Virkin mukaan vahvan aseman noin 300 euron hintaluokassa.

Virkin mukaan Samsung Galaxy J5:n jälkeen valinnoissa on selkeitä eroja. Esimerkiksi alle 3-kymppiset miehet suosivat Samsungin uutta lippulaivamallia S7, kun taas nuorten naisten keskuudessa iPhonet korostuvat.

’’Esimerkiksi iPhoneja myydään saman ikäisille naisille lähes tuplamäärä miehiin verrattuna’’, kertoo liiketoimintajohtaja Virkki.

Yrityspuolella vastaavat trendit näkyvät yrittäjien ja pienyritysten valinnoissa. Isommissa yrityksissä työntekijät voivat yleensä valita kuitenkin vain yrityksen tietohallinnon valitsemista malleista. Myös Nokia on Lumioillaan edelleen mukana erityisesti yritysmyynnissä. Microsoftilla oli yrityslistalla oli kolme Windows-Lumiaa.

Samsung on Elisan lisäksi muillakin listoilla laajalti juuri malliston leveytensä ansiosta. Esimerkiksi DNA:n huhtikuun 2016 myydyimpien puhelinten listalla oli neljä puhelinta Samsungin puhelinta. Samsungin Galaxy J5 oli DNA:n tavoin ykkösenä. Huawei ja Apple kumpikin kahdella mallilla, ja myös yksi puhelin sekä Sonyltä että Microsoftilta.

DNA myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2016*

1. Samsung Galaxy J5
2. Apple iPhone 6s
3. Huawei Honor 7
4. Huawei Y360
5. Apple iPhone 5 SE
6. Samsung Galaxy A3 (2016)
7. Samsung Galaxy S7 Edge
8. Samsung Galaxy S5 Neo
9. Sony Xperia M5
10. Microsoft Lumia 550

 

Elisan myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2016, henkilöasiakkaat

 1. Samsung Galaxy J5
 2. Apple iPhone 5s
 3. Apple iPhone 6s
 4. Huawei Honor 7
 5. Microsoft Lumia 550
 6. Apple iPhone SE
 7. Nokia 215 peruspuhelin
 8. Samsung Galaxy S7 Edge
 9. Huawei P8 Lite
 10. Huawei Y5
 11. Huawei P9
 12. Samsung Galaxy A3
 13. Microsoft Lumia 650
 14. Samsung Galaxy S5 Neo
 15. Samsung Galaxy S7

 

Elisan myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2016, yritysasiakkaat

 1. Apple iPhone 6s
 2. Microsoft Lumia 650
 3. Microsoft Lumia 640
 4. Samsung Galaxy J5
 5. Samsung Galaxy Xcover 3
 6. Samsung Galaxy A3
 7. Samsung Xcover 550 (3G)
 8. Apple iPhone SE
 9. Microsoft Lumia 550
 10. Samsung Galaxy S5 Neo
 11. Apple iPhone 5s
 12. Microsoft Lumia 950
 13. Samsung Galaxy S6
 14. Apple iPhone 6
 15. Samsung Galaxy Edge S7

 

Soneran myydyimmät puhelimet huhtikuussa 2016*

 1. Apple iPhone 6s
 2. Samsung Galaxy J5
 3. Microsoft Lumia 550
 4. Apple iPhone SE
 5. Apple iPhone 5s
 6. Huawei Honor 7
 7. Samsung Galaxy S7 Edge
 8. Microsoft Lumia 650
 9. Huawei P8 Lite
 10. Sony Xperia M4

*) LISÄTTY 2.5.2016