Kemia jakoi innovaatiopalkinnot

Kemianteollisuuden vuoden 2016 Innovaatiopalkinnon saivat Åbo Akademin tutkijaryhmä, jonka kehittämät uuden sukupolven palonestoaineita sekä UPM nanoselluloosa-hydrogeelistä.

Eilen jaetut Kemian innovaatiopalkinnon saivat Åbå Akademian kemiantekniikan laitoksen tutkijat sekä metsäteollisuusyritys UPM, joka on lähtenyt kehittämään puupohjaisen nanoselluloosa-hydrogeeliä soluviljelyyn ja lääketutkimukseen.

Åbo Akademin Kemiantekniikan tutkimusryhmä on kehittänyt uudenlaisia ympäristöystävällisiä ja halogeenivapaita palonestoaineita. Aineita on testattu teollisuudessa. Keksinnölle on tarvetta rakennus-, liikenne-, kuljetus-, vaatetus-, elektroniikka- sekä vaatetusaloilla.

Kemianteollisuuden innovaatiopalkinnon tarkoituksena on kannustaa yrityksissä, yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa toimivia tutkimus- ja tuotekehitysryhmiä uusien kemiallisten tuotteiden ja palveluiden luomiseen.

Aiemmin palkinnon ovat saaneet Orion Pharma,  Perkin Elmer, Onbone, Orion Diagnostica, VTT, St1, Neste Oil, Kemira, Punaisen ristin veripalvelu,  Åbo Akademia, Finnzymes, Borealis Polymers ja Smoptech.

LISÄÄ: Innovaatiopalkinnon finalistien esittelyvideo (LINKKI, youtube)