QT meni pörssiin – kasvua IoT-sovelluksista

Kova mediarummutus edelsi Digiasta irtautuneen QT:n listautumista. Yritys on kertonut viime viikkoina asiakassopimuksista satelliittikanava Sky:n ja korealaiseen televisiovalmistaja LG:n kanssa. Alkuaan Nokian kehitysalustana tunnettu Qt hakee nyt asiakkaita IoT-soveltajista, kulutuselektroniikasta ja autoteollisuudesta.

Kaupankäynti Qt Group Oyj:n osakkeilla Helsingin pörssissä alkoi tänään. Qt Group Oyj syntyi Digian osittaisjakautumisessa 1.5.2016 Qt:n irtauduttua Digia-konsernista omaksi itsenäiseksi yhtiöksi.

Digian osakkeenomistajat ovat saaneet jakautumisvastikkeena yhden Qt:n osakkeen jokaista omistamaansa Digian osaketta kohden. Kaupankäynnin kohteeksi otettavien Qt Groupin osakkeiden lukumäärä on 20.818.273 kappaletta.

Qt Group Oyj on ohjelmistotyökalujen kehittämiseen keskittynyt yhtiö, joka vastaa Qt-teknologiaan pohjautuvien ohjelmistokehitystyökalujen tuotekehityksestä, kaupallistamisesta ja lisensoinnista sekä kaupallisin että avoimen lähdekoodin lisenssein.

”Sulautetut järjestelmät ovat Qt:lle merkittävä ja kasvava markkina: esineiden internet (IoT) tuo älyä kaikkiin käytössä oleviin laitteisiin luoden kysyntää myös helppokäyttöisille graafisille käyttöliittymille’’, toteaa Qt Groupin uutena toimitusjohtajana eilen aloittanut Juha Varelius.

Laitteiden kirjo tarjoaa Vareniuksen mukaan merkittävän potentiaalin QT:n tyyppisille alustariippumattomille sovelluskehitysvälineistöille.  Maailmanlaajuisesti arviolta noin yli 1.000.000 ohjelmistokehittäjän käyttämä Qt on C++ -pohjainen kirjasto- ja työkalualusta.

Qt toimii Suomessa, Norjassa, Saksassa, USA:ssa, Venäjällä, Kiinassa, Japanissa ja Koreassa. Qt:n liikevaihto vuonna 2015 oli noin 27 miljoonaa euroa ja yrityksen palveluksessa työskentelee noin 200 henkilöä.

Uuden Qt Group Oyj:n hallituksen muodostavat Robert Ingman, Matti Rossi, Leena Saarinen, Tommi Uhari sekä Kai Öistämö. Hallituksen puheenjohtajana toimii Robert Ingman ja hallituksen varapuheenjohtajana Tommi Uhari.

LISÄÄ: QT Oy (LINKKI)