Powerbox ostaa teholähdeyrityksen

Ruotsalainen teholähdevalmistaja Powerbox ostaa saksalaisen teholähdevalmistaja Eplaxin. Yrityskauppa vahvistaa Powerboxin valmiuksia toimittaa räätälöityjä teholähteitä teollisuuteen, lääkintälaitteisiin, ajoneuvo- ja rautatieteollisuuteen ja puolustusteollisuuteen.

Molemmilla yrityksillä on takanaan pitkä kokemus teholähdealasta, ja yritykset ovat toimittaneet yli 3 500 yksilöllisesti suunniteltua teholähdettä kaikkialle maailmassa.

Vuonna 1964 Vero-nimellä perustetun Eplaxin referensseihin sisältyy yli 1 000 yksilöllistä teholähdeprojektia.  Yrityksellä on myös laaja vakiotuotevalikoima räkkiasennuksiin.

”Powerbox ja Eplax ovat jo pitkään toimittaneet räätälöityjä teholähteitä kaikkein vaativimmille toimialoille”, toteaa Powerboxin toimitusjohtaja Martin Sjöstrand.

Yritysten pitkäaikainen yhteistyö on Eplaxin omistajiin kuuluva Andreas Mielken mukaan osoittanut, että asiakkaat arvostavat osaamista.

Powerbox saa kaupalla lisää suunnitteluosaamista. Vuonna 1974 perustetun Powerboxin pääkonttori sijaitsee Ruotsissa. Saksalaisyrityksen lisäksi Powerbox osti muutama viikko sitten hollantilaisen Power Technics BV:n teholähteisiin liittyvän liiketoiminnan (LINKKI)

Kuva: Eplacin johtoon kuuluva Andreas Mielke Eplaxista (kuvassa vas.),  Powerboxin toimitusjohtaja Martin Sjöstrand, Eplaxin Wolfgang Pape ja Powerboxin hallituksesta Henrik Flygar.