VIDEO: Kyberturvallisuus-paneeli

Aalto-yliopiston professori Jarno Limnéll veti eilen Otaniemessä paneelikeskustelun, jossa oli asiantuntijoita Viestintävirastosta, puolustusministeriöstä ja Turvallisuuskomiteasta. Paneelikeskustelun voi katsoa nettivideona.

Suomen kyberturvallisuusstrategiassa on annettu kunnianhimoinen tavoite, jonka mukaan Suomen pitäisi olla vuonna 2016 maailmanlaajuinen edelläkävijä kyberuhkiin varautumisessa ja niiden aiheuttamien häiriötilanteiden hallinnassa.

’’Nyt on mielestäni hyvä arvioida, miten olemme saavuttaneet tämän tavoitteen ja mitkä ovat keskeisiä kyberturvallisuuden kehittämisen asioita tulevina vuosina’’, sanoo professori Jarno Limnéll. Aalto-yliopiston Kyberturvallisuus koskettaa meitä jokaista -yleisöluentosarja huipentui  tietoturva-alan  paneelikeskusteluun 3.5.2016.

Paneeliin osallistuivat yksikön johtaja Heikki Välivehmas puolustusministeriöstä, Viestintäviraston pääjohtaja Kirsi Karlamaa, Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Raimo Luoma, kyberrikostorjuntakeskuksen johtaja Timo Piiroinen, FISC ry:n puheenjohtaja Timo Kotilainen, liikenne- ja viestintäministeriön tieto-osaston ylijohtaja Olli-Pekka Rantala, Valtionhallinnon tieto- ja kyberturvallisuuden johtoryhmän puheenjohtaja Aku Hilve, Turvallisuuskomitean pääsihteeri Risto Kolstela ja STT:n uutispäätoimittaja Minna Holopainen.

KATSO: Kyperturvallisuus-seminaarit (LINKKI, video). Aiemmat luennot Youtube-kanavalla (LINKKI). LISÄÄ: Lisätietoa yleisöluentosarjasta (LINKKI)

Alkuperäinen uutinen pävitetty 3.5.2016 klo 18.10