Merikaapeli varmistaa sähköverkon

Kirkkonummella valmistetaan Prysmianin Pikkalan tehtailla merikaapelia, jota tarvitaan erityisesti sähköverkkojen toiminnan varmistamiseen. Merikaapelien avulla voidaan rakentaa siirtoyhteyksiä ja varmistaa sähkön riittävyys vikatilanteissakin.

Italilainen Prysmian on investoinut viime vuosina noin 100 miljoonaa euroa merikaapelitehtaisiinsa Pikkalassa ja Arco Felicessa Italiassa. Ne ovat samalla koko konsernin osaamiskeskuksia suurjännite- ja merikaapelituotannossa.

Pikkalassa on teknologialtaan yrityksen edistynein muovieristeisiä merikaapeleita valmistava tehdas koko kaapeliteollisuudessa. Siihen sisältyy lähes 100 m korkea torni, jossa sijaitsee tuotantolinjan pystysuora osuus. Tuotantovalmiutta on lisätty vastaamaan erityisesti merituulipuistojen aiheuttamaan kysyntään.

Yhtiöllä on kaksi omaa kaapelinlaskualusta, jotka saavat seurakseen pian kolmannen. Niillä voidaan toteuttaa kokonaisprojekteja merituulipuistojen erittäin vaativissa olosuhteissa. Prysmian on laajentanut myös tuote- ja palvelutarjontaansa, joka liittyy uusiutuvan energian tuotantoon ja siirtoyhteyksiin.

Italailainen Prysmian Group on maailman suurin energia- ja telekaapeleiden sekä kaapelijärjestelmien toimittaja, jonka liikevaihto vuonna 2015 oli noin 7,5 miljarda euroa ja henkilöstön määrä yli 19.000.

Suomessa työntekijöitä on 500 ja tehtaita Pikkalan lisäksi Oulun Ruskossa Koko konsernilla on 88 tuotantolaitosta 50 maassa. Prysmian Group on listattu Milanon pörssiin.