PDG2016: Tuotesuunnittelun tulokset esille

Perinteinen Aalto-yliopiston opiskelijoiden tuotekehityskurssin tulokset esitellään  Espoon Otaniemessä toukokuun 20. päivä. Opiskelijat ovat ideoineet, koodanneet, sahanneet ja hikoilleet syksystä lähtien yritysten asettamien tuotekehityshaasteiden parissa. Esille tulee bioajan traktori ja antureiden kalibrointijärjestelmä.

Aalto-yliopiston PDP (Product Development Project) -kursseilla on syntynyt vuosien varrella varsin monenlaisia tuoteideoita langattoman latauksen Power Kissistä Metson ranskaan sarjan koneteknisiin ratkaisuihin asti.

pdpGalaesiteYksi kiintoisimpia uusimman PDP-kurssin teollisia projekteja on bioaikakauden Valtran traktori, johon on sovitettu vihertävästi kaasukäytön vaatimat tankit. Kaasu on dieseliä puhtaampi valinta, ja sitä voidaan myös tuottaa itse esimerkiksi biojätteestä.

Vaisalalle on puolestaan kehitetty mullistava anturien kalibrointijärjestelmä, jossa anturia ei tarvitse erikseen irrottaa. Kurssilaisten keksinnöllä se voidaan hoitaa nopeasti paikan päällä ja säästää näin aikaa ja rahaa. Ja näiden kahden lisäksi PDP-kurssilla syntyi liuta muita ainakin yhtä kiintoisia tuotteita.

Uusimman tuotesuunnittelukurssin tuloksista järjestetään avoin näyttely Otaniemessä Aalto-yliopiston Design Factoryssä ja Urban Millissä 20. toukokuuta kello 9.00-17.00. Osoite on Betonimiehenkuja 5C, Espoo.

Tapahtumassa on esillä opiskelijoiden ja prototyyppien lisäksi kurssin partnereina toimineet yritykset ja yhteisöt: Rmw (Portugali), Styria (Itävalta), Vaisala, Valtra, Winemill, Abb, Airbus (Saksa), Beneq, Espoon kaupunki, Climecon, Fortum + Acre, Hyks, Isku, Konecranes, Kone, LeeLuu Labs, Marioff, Outotec, Philips ja Ray.

LISÄÄ: Product Design Gala (LINKKI)

Kuva: Tuotesuunnittelukurssin viime vuoden opiskelijoita projekteineen. Kuva: Aino Huovio / Aalto-yliopisto.