Kiinalaisvalmistaja siirtää tuotantoa Eurooppaan

Euroopan konesalibuumi ja logistiikka kannustavat valmistamaan palvelinmikroja lähempänä markkinoita. Lenovo ilmoitti siirtävänsä x86-palvelinten tuotantoaan Kiinasta Unkariin. Jo aiemmin yritys on tehnyt ThinkCenre-sarjaa Euroopassa.

Lenovon valmistuskumppani on globaalisti toimiva sopimusvalmistaja Flextronicsille, jonka tehtaalla Unkarin Sárvárissa tuotanto käynnistyy tulevana kesänä. Unkarissa valmistetaan jo nyt Lenovon laitteita, kuten ThinkCentre-sarjan palvelimia.

Lenovo perustelee x86-pohjaisten palvelinmikrojen tuotannon siirtämistä Eurooppaan logistiikka- ja nopeussyillä. Yritys pystyy toimittamaan palvelinrautaa Unkarista edullisemmin ja nopeammin kuin Kiinasta. Eurooppalaisuus voi olla myös monessa mielessä positiivinen asia ainakin julkisissa hankinnoissa.

Lenovolla on omaa valmistusta Kiinan lisäksi Intiassa, Brasiliassa (kuvassa) ja Yhdysvalloissa.

Kuva: Lenovo,  Itu, Brasilia