Trafi haluaa robottiautot testeihin

Suomesta halutaan voimallisemmin digitaalisen liikenteen koekenttä. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi haluaa Suomen olevan eturintamassa liikenteen automaatioon varautumisessa ja hyödyntämisessä. Jo nykysäädöksillä automaattiautojen testaaminen olisi Suomessa mahdollista.

Tieliikenne Trafin Liikennelabra haluaa toimia sateenvarjona, jonka alla toimijat voivat markkinoida omia liikenteen kokeiluja ja hankkeitta. Liikennelabrassa yhdistyvät liikkumisen digitaalisten ratkaisujen edistäminen, kokeilukulttuuri sekä julkisen ja yksityisen sektorin tiivis yhteistyö.

Kuva: Robottiliikenteen esitys, 1.9.2015, Kirsi Miettinen, LVM.
Kuva: Robottiliikenteen esitys, 1.9.2015, Kirsi Miettinen, LVM.

”Voimassa oleva tieliikennelainsäädäntö mahdollistaa esimerkiksi automaattiautokokeilut jo nykyisellään eikä erillistä lakiuudistusta tarvita, kertoi Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin pääjohtaja Kari Wihlman avatessaan Trafi Tie 2016 -seminaarin tänään Finlandia-talossa.

Automaattiautojen kokeiluista kiinnostuneet tai niitä suunnittelevien tahojen kannattaa olla yhteydessä Trafiin. ’’Autamme mielellämme esimerkiksi ajoneuvojen teknisen hyväksynnän ja rekisteröinnin kanssa”, pääjohtaja Kari Wihlman luopasi avauspuheessaan.

Kuva:Volvo