Navigate2016: Miehittämättömät alukset puhuttavat Turussa

Turun messukeskuksessa tänään käynnistyneessä kaksipäiväisessä Navigate-tapahtumassa on esillä lähes 200 alan yritystä. Eniten tapahtumassa puhuttavat varmaan tulevaisuuden miehittämättömät rahtialukset, mittavat superrekat ja alan tuotantotehokkuuden parantaminen.

Navigate-messuilla on mukana lähes 200 tärkeää alan suomalaista ja kansainvälistä yritystä näytteilleasettajina kahdessa messuhallissa. Lisäksi tapahtumassa järjestetään matchmaking, verkostoitumistilaisuus, johon osallistuu yrityksen edustajia seitsemästä maasta.

Navigate-messuilla pinnalle nousee esiin meriliikenteen automaatio Itämeren alueella eli miten miehittämättömiä aluksia aiotaan kokeilla. Näytteilleasettajina ovat muun muassa Konecranes, Meyer Turku, Finpro sekä useat satamat. Tapahtumassa on mukana Suomen lisäksi yrityksiä ja osallistujia mm. Liettuasta, Saksasta, Puolasta, Tanskasta ja Espanjasta.

Messuaiheisiin kuuluu myös arktinen merenkulku, jossa Suomi on maailman kärkeä. Tilaisuudessa kuullaan myös Venäjän markkinoiden mahdollisuudesta. Messuilla on vahvasti mukana myös mm. Puola, joka esittelee messuilla omaa meriteollisuuden osaamistaan. Messuilla haetaankin uusia yhteistyömahdollisuuksia Puolan ja Suomen välillä omalla seminaarilla. Samoin tekee myös Tanska.

Navigate 18.-19.5.2016 on meriteollisuuden ja -logistiikan ammattitapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi Turussa. Samaan aikaan Turun Logomossa järjestetään toinenkin suuri aiheeseen liittyvä tapahtuma EMD eli Euroopan meripäivä

LISÄÄ: Navigate (LINKKI)

Kuva:  Rolls-Roycen havainnekuva miehittämättömästä aluksesta Bengtskärin majakan tuntumassa.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016