Terveysteknologia sai vetäjän tutkimusyrityksestä

Diplomi-insinööri Saara Hassinen on valittu Terveysteknologian Liiton (FiHTA) toimitusjohtajaksi. Hän siirtyy tehtävään terveys- ja hyvinvointialan strategisen huippuosaamisen SalWe Oy:n toimitusjohtajan paikalta.

Saara Hassinen odottaa pestiltä terveysteknologia-alan ytimessä mielenkiintoisia haasteita ja toivoo pystyvänsä auttamaan yrityksiä entistä parempiin tuloksiin.

’’Terveysteknologia on kiinnostava kasvuala. Uudessa työssä haluan rohkaista yrityksiä entistä tiiviimpään yhteistyöhön! Moni yritys on liian pieni valloittamaan maailmaa yksin, Saara Hassinen sanoo.

Maailma on terveysalallakin muuttunut. Yksilöllistetty terveys ja hyvinvointi, digitaaliset palvelut, tavaroiden internet, käyttäjäkokemusten merkitys ja jakaminen sekä holistinen hyvinvointi ja itsensä mittaaminen ovat jo täällä.

Seuraavaksi ovat tulossa Hassisen mukaan ihmisen ja koneen liitto sekä tekoäly. ”FiHTAssa pääsen auttamaan tämän muutoksen ymmärtämisessä’’, Hassinen sanoo.

Hassinen aloittaa tehtävässä elokuun alussa. Siihen saakka toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa Tom Ståhlberg.

Terveysteknologia-ala on Suomen suurin korkean teknologian vientiala. Viime vuonna terveysteknologian kauppataseen ylijäämä nousi 896 miljoonaan euroon.

Toimialan tuotteet kehitetään, mutta valmistetaan myös pääosin Suomessa. Ala työllistää Suomessa suoraan runsaat 10 000 henkilöä. Terveysteknologian liitto FiHTA on Teknologiateollisuus ry:n toimialayhdistys, ja siihen kuuluu yli 105 yritystä.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016