Kisa kovenee: Ericssonille uusia 5G-sopimuksia

Taisto 5G-verkkojen sopimuksista on alkanut vaikka varsinaista standardia vielä odotetaan. Ericsson kertoo solmineensa jo yli kaksikymmentä 5G-teknologioiden kehitysyhteistyötä koskevaa aiesopimusta. Samaan tähyävät myös Nokia ja kiinalainen Huawei.

Ericsson kertoo aiesopimusten tarkoituksena olevan nopeuttaa 5G-mobiiliverkkoteknologioiden soveltamista ja helpottaa innovaatioiden syntyä. Ericssonin yhteistyöverkostoon on liittynyt kiinalainen operaattori China Unicom, jonka kanssa Ericsson tekee myös verkostoarkkitehtuuria ja teollista internetiä koskevaa yhteistyötä.

Aiesopimuksen myötä osapuolet kehittävät Ericssonin mukaan yhdessä 5G-standardeja sekä tutkivat ja testaavat tärkeimpiä 5G-teknologioita, työstävät ohjelmisto-ohjattujen verkkojen (software-defined network, SDN) projekteja sekä kehittävät teollisen internetin end-to-end-ratkaisuja ja palveluita.

Ericssonin 5G-teknologiaa koskevaan yhteistyöverkostoon kuuluvat jo TeliaSonera, Telefónica, Vodafone, Verizone sekä AT&T. Nokia kertoi puolestaan vuosi sitten 5G-sopimuksistaan China Mobilen ja korealaisen SK Telecomin kanssa.

Viimeksi kuukausi sitten Nokian kertoi 5G-sopimuksstaan Türk Telekomin kanssa. Pitempään Nokialla on ollut yhteistyötä japanilaisen NTT Docomon kanssa. Tosin japanilaisoperaattorin 5G-testauskumppaneina ovat myös Samsung, Ericsson, Huawei ja Fujitsu.

Viime helmikuussa Nokia julkisti Barcelonan Mobile Worldissa ensimmäisen nokia_5g_logo__blue_fill5G-valmiudella varustetun uuden tukiaseman.

5G-verkon odotetaan tulevan kuluttajamarkkinoille viimeistään vuonna 2020, ja Ericsson ennustaa maailmassa olevan 150 miljoonaa 5G-liittymää vuoteen 2021 mennessä.

LISÄÄ: Nokia julkisti 5G-tukiaseman, Uusiteknologia.fi, 22.2.2016 (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016