Argentiina kiinnostaa – vienti aktivoitumassa

Eteläamerikkalaisen Argentiinan talous on vähitellen avautumassa uudelleen ulkomaiselle liiketoiminnalle. Valtion erityisrahoitusyhtiö Finnveran asiantuntijat näkevät Argentiinassa mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille. Esimerkiksi sähkö- ja televerkkojen toimittaville yrityksille , maa voisi olla kasvualue.

Argentiinan talous romahti vuosituhannen vaihteessa, ja maa joutui maksamattomien velkojen seurauksena vuosiksi kansainvälisten rahoitusmarkkinoiden ulkopuolelle.

Uusi konservatiivinen hallinto on kuitenkin ryhtynyt nopeasti sopimaan avoinna olevia riitoja velkojiensa kanssa, minkä ansiosta maa on nyt vähitellen palaamassa osaksi kansainvälisiä rahoitusvirtoja.

Finnveran liiketoimintajohtajan Jussi Haarasillan mukaan Argentiinasta on vähitellen syntymässä potentiaalinen vientimaa Suomelle.

’Argentiinalla on pitkän eristäytymisen vuoksi paljon uudistustarpeita. Puhutaan esimerkiksi tele- ja sähköverkoista, kaivostoiminnasta, puunjalostuksesta ja satamien rakentamisesta, Haarasilta luettelee.

Vastikään Argentiinassa vieraillut aluepäällikkö Mika Relander korostaa, että vaikka Argentiina tarjoaa lupaavia mahdollisuuksia. Silti liiketoimintaa siellä harkitsevien yritysten kannattaa kuitenkin noudattaa varovaisuutta ja selvittää ostajien taustat ja maksukyky huolella.

Kuva: Konecranes

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!