Nyt haetaan lupaavinta digiyritystä – palkintona 50 000 euroa

Kolmatta kertaa järjestettävässä EIT Digital Challenge -kilpailussa etsitään lupaavia eurooppalaisia startup- ja kasvuyrityksiä. Kilpailu jakautuu viiteen eri kategoriaan: teollisuus, kaupungit, hyvinvointi, infra ja rahoitus. Pääpalkinto on 50 000 euroa.

EIT Digital Challenge -kilpailu etsii lupaavia kasvuyrityksiä, joista jokaisen kategorian voittaja saa rahapalkintona 50 000 euroa.  Lisäksi kolme parasta yritystä kustakin kategoriasta pääsee mukaan EIT Digitalin yleiseurooppalaiseen innovaatioverkostoon.

Innovaatioverkosto koostuu yli 130 yrityksen, pk-yrityksen, yliopiston ja tutkimuslaitoksen ekosysteemistä. He voivat myös halutessaan liittyä vuodeksi EIT Digitalin Accelerator startup -kiihdyttämöön.  Viime vuoden kilpailussa Tamperelainen yritys, Ekin Labs, voitti älykkäät tilat –kategorian.

EIT Digitalin Accelerator –kiihdyttämön tiimi koostuu noin 40 kokeneesta liiketoiminnan kehittäjästä ja rahoituksen asiantuntijasta, jotka työskentelevät 13 Euroopan kaupungissa sekä Piilaakson San Franciscossa.

Vuodesta 2012 lähtien he ovat tukeneet yhteensä 233 yrityksen pääsyä uusille markkinoille sekä auttaneet yrityksiä nostamaan yli 67 miljoonaa euroa investointirahaa. Tällä hetkellä yli 120 aikaisen vaiheen kasvuyritystä käyttää Accelerator –kiihdyttämön palveluita.

Dominik Krabbe, EIT Digital Challengen vetäjä, selittää tarvetta tukea eurooppalaisia kasvuyrityksiä kansainvälistymisessä:  ”yli 80 prosenttia Euroopan startupeista pyrkii kansainvälistymään, mutta todellisuudessa ainoastaan noin puolet heistä ottaa tämän askeleen’’.

Kilpailu on käynnissä 15.7.2016 asti.

LISÄÄ: EIT Digital Challenge – kilpailusta (LINKKI)

TAUSTAA: EIT Digital

EIT Digital on yksi Euroopan Innovaatio- ja Teknologiainstituutin viidestä osaamis- ja innovaatioyhteisöistä. Suomessa EIT Digitalin toimitilat sijaitsevat Espoon Otaniemessä.

Suomalaiset ydinkumppanit ovat Aalto-yliopisto, VTT ja Nokia.  EIT Digitalin Euroopan-laajuinen verkosto koostuu yli 130 yrityksen, pk-yrityksen, yliopiston ja tutkimuslaitoksen ekosysteemistä.

EIT Digitalilla on avoimia  yhteistyötiloja Helsingin lisäksi Berliinissä, Eindhovenissa, Lontoossa, Pariisissa, Tukholmassa ja Trentossa, sekä Budapestissä ja Madridissa.

 

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016